2 άτομα σε καραντίνα

Μετά από επικοινωνία του Διοικητή του Θεραπευτηρίου Χρονίων Παθήσεων Ευρυτανίας στο Καρπενήσι, κ. Κλεομένη Λάππα, με τον Ευρυτανικό Παλμό, μας ενημέρωσε ότι δύο εργαζόμενοι του Θεραπευτηρίου τέθηκαν σε καραντίνα.

Συγκεκριμένα, διοικητική υπάλληλος του ιδρύματος ύστερα από τεστ βρέθηκε θετική στον covid-19 και άμεσα μπήκε σε κατ’οίκον καραντίνα. Η υπάλληλος δεν έχει συμπτώματα και λόγω της θέσης της και της φύσης της δουλειάς της δεν έρχεται σε επαφή με τους τροφίμους του Θεραπευτηρίου ούτε με άλλους υπαλλήλους, οπότε δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας για τους υπολοίπους, οι οποίοι εξετάστηκαν κιόλας την περασμένη εβδομάδα με μοριακό τεστ, τα οποία έδειξαν αρνητικά για όλους.

Το δεύτερο άτομο που μπήκε σε καραντίνα, είναι μια καθαρίστρια του Θεραπευτηρίου, η οποία ενώ βγήκε αρνητική στο τεστ, μπήκε σε περιορισμό, λόγω θετικού κρούσματος στο ευρύτερο περιβάλλον της. Το στενό περιβάλλον της, δηλαδή η οικογένειά της, είναι όλοι αρνητικοί.

Σε κάθε περίπτωση, όπως μας τόνισε ο κ. Λάππας, ακολουθήθηκαν τα αντίστοιχα πρωτόκολλα και για τις δύο υπαλλήλους και έγινε η ιχνηλάτηση.