Ιστορική επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη στο Αντάμωμα των Σαρακατσαναίων στα Τρίκαλα

1201

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του trikalavoice.gr η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σαρακατσαναίων προτίθεται να τον προσκαλέσει ως τιμώμενο πρόσωπο στο 39ο Αντάμωμα, το οποίο καθ’ έτος πραγματοποιείται στα Περτουλιώτικα λιβάδια. Ήδη έχει υπάρξει σχετική προεργασία του προέδρου της Ομοσπονδίας Γιώργου Μουτσιάνα και της γραμματέως αυτής Σοφίας Κωστούλα-Βλόντζου, μετά του Πρωτοσυγκέλλου της καθ’ ημάς Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτου Αλεξίου Κανίνα, προκειμένου να διευθετηθούν διαδικαστικά θέματα.

Μόλις προ ημερών υπήρξε συνάντηση του προέδρου και της γραμματέως της Ομοσπονδίας, καθώς και μελών του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας και του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Τρικάλων και με τον Μητροπολίτη Τρίκκης & Σταγών Χρυσόστομο, ο οποίος έδωσε την ευλογία του για να προχωρήσουν οι σχετικές διαδικασίες της απόδοσης επίσημης πρόσκλησης στην Αυτού Θειότητα Παναγιότητα, τον Αρχιεπίσκοπο Κωνσταντινουπόλεως & Νέας Ρώμης, Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Εντός των προσεχών εβδομάδων αντιπροσωπεία Σαρακατσαναίων θα μεταβεί στην Κωνσταντινούπολη προκειμένου να αποδώσει την πρόσκληση στον Οικουμενικό Πατριάρχη και να οριστικοποιηθεί στη συνέχεια το πρόγραμμα.