Σε εξέλιξη είναι η διαδικασία εμβολιασμών κατά του κορoνοϊού στη χώρα μας – Μετά την ΠτΔ εμβολιάστηκε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο νοσοκομείο Αττικόν.

 Στο νοσοκομείο «Αττικόν» εμβολιάστηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, συνοδεία του Σωτήρη Τσιόδρα.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εμβολιάστηκε λίγη ώρα μετά την πρόεδρο της Δημοκρατίας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, ενώ όταν συνάντησε τον Σωτήρη Τσιόδρα του είπε «Σωτήρη, χαίρομαι που σε βλέπω με άσπρη μπλούζα».

Ο κ. Μητσοτάκης έφτασε λίγο μετά τις 14:00 στο νοσοκομείο και τον συνόδευσε ο Σωτήρης Τσιόδρας.

PTD188

Εμβολιάστηκε στις 14:43 ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας στο νοσοκομείο Αττικόν με το εμβόλιο κατά του κορονοϊού.

«Ούτε που το κατάλαβα, ευχαριστώ» ανέφερε ο λοιμωξιολόγος, αφότου του χορηγήθηκε το εμβόλιο κατά του κορονοϊού. Λίγη ώρα νωρίτερα είχε εμβολιαστεί και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

mitsotakis190

Στις δηλώσει του ανέφερε: «Ήρθε η στιγμή που όλοι περιμέναμε πολύ καιρό. Καθε 16 δευτερόλεπτα πεθαίνει ένας πολίτης της Ε.Ε και του Ηνωμένου Βασιλείου. Για το εμβόλιο ίσχυσαν και ισχύουν όλες οι προδιαγραφές που ισχύουν για όλα τα εμβόλια».

«Δεν ήρθε το τέλος ακόμα. Το τέλος θα έρθει σταδιακά. Πρέπει να μείνουμε προσεκτικοί», ήταν το μήνυμα του Λοιμωξιολόγου.

PTD170

«Σήμερα είναι η πρώτη μέρα της αντίστροφης μέτρησης για να πάρουμε τη ζωή μας πίσω» δήλωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας ο οποίος βρίσκεται ήδη στον «Ευαγγελισμό».

Ηδη, έκαναν το εμβόλιο οι πρώτοι δύο άνθρωποι στην Ελλάδα: Στις 13:00 η Ευσταθία Καμπισιούλη, νοσηλεύτρια ΜΕΘ στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός και μισή ώρα αργότερα, ο Μιχάλης Γιοβανίδης, φιλοξενούμενος σε Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων.

Ολοκληρώνοντας τη διαδικασία, άτομα που ήταν εκεί της είπαν πως… πολλοί θα ζήλευαν αυτό που έκανε, τον εμβολιασμό δηλαδή.

ptd179

«Είναι αλήθεια, πολύ θα ζήλευαν, πολύ θα ήθελαν να είναι στη θέση μου» είπε η κ. Καμπισιούλη.Μιλώντας στην ΕΡΤ, σημείωσε πως νιώθει πολύ τυχερή που επιλέχτηκε να είναι η πρώτη, και εξέφρασε την ελπίδα της να ξεκινήσει από σίγουρα μια καινούργια περίοδος, που θα κερδίσουμε πίσω τη ζωή μας.

Σχετικά με το πως έγινε η επιλογή της, υποστήριξε πως είναι στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του κορονοϊού, ωστόσο δε γνωρίζει με ποια κριτήρια επιλέχτηκε να έχει αυτή την τιμή.

embolio093
embolio090

dikaiologitika.gr