Την ανάγκη να αυξηθεί ο κατώτατος μισθός με ταυτόχρονη μείωση των εργοδοτικών εισφορών, εξέφρασε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Ιωάννης Μπρατάκος, στο πλαίσιο του 7ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών.

Ειδικότερα, όπως είπε: «Η αύξηση του κατώτατου μισθού πρέπει να γίνει. Έχουν συμφωνήσει όλοι οι εργοδοτικοί φορείς και η ΤτΕ, ενώ το έχει ανακοινώσει ήδη και ο πρωθυπουργός. Ωστόσο, η Ελλάδα δεν πρέπει να χάσει την ανταγωνιστικότητά της και την εξωστρέφειά της, γι’ αυτό πρέπει να μειωθούν οι εργοδοτικές εισφορές, το μη μισθολογικό κόστος».

Επιπλέον, ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, επεσήμανε την ανάγκη να μειωθεί το κόστος δανεισμού. «Πρέπει να πείσουμε τις αγορές ότι είμαστε ένα υπεύθυνο κράτος, έτσι ώστε να πετύχουμε μικρότερο κόστος δανεισμού, τόσο για το ίδιο όσο και για τις επιχειρήσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επεσήμανε επίσης το υψηλό ενεργειακό κόστος των επιχειρήσεων, το οποίο δημιουργεί ένα domino effect, όπως είπε, επισημαίνοντας επίσης ότι: «Η ακρίβεια έχει μειώσει το διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών». Μάλιστα, τόνισε την ανάγκη για αύξηση της παραγωγής ενέργειας από ΑΠΕ, για τη μείωση του κόστους. Έκανε λόγο για την ανάγκη μείωσης των φόρων και κάλεσε την πολιτεία να συνεχίσει να ενισχύει με πολιτικές τα νοικοκυριά, τις επιχειρήσεις και τους πολίτες.

Επεσήμανε ότι: «Οι ελληνικές επιχειρήσεις μαθαίνουν να προσαρμόζονται, αλλάζουν στρατηγική, προγράμματα, βρίσκουν τους τρόπους», ενώ διέψευσε τα σενάρια που κάνουν λόγο για «μαζικά λουκέτα στην αγορά».

Ο κ. Μπρατάκος εξέφρασε την ελπίδα ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία θα τερματιστεί σύντομα, και επεσήμανε ότι αν και η Ευρώπη στην αρχή έδειξε ότι ήταν άτολμη, στη συνέχεια έγινε πιο τολμηρή.

Όσον αφορά τις δράσεις του ΕΒΕΑ, ο κ. Μπρατάκος επεσήμανε ότι: «Μας ενδιαφέρει να παράγουμε πολιτικές που γίνονται νομοθετήματα, να παρέχουμε ψηφιακές υπηρεσίες που έχουν να κάνουν με ενημερωτικά προγράμματα για τα χρηματοδοτικά εργαλεία, για την στήριξη και την τόνωση της επιχειρηματικότητας».

Μεγάλη προτεραιότητα αποτελεί η θερμοκοιτίδα του Επιμελητηρίου, καθώς όπως είπε «φέρνουμε όλους του stake holders μαζί, προκειμένου να ενισχύσουμε την κοινότητα νεοφυούς επιχειρηματικότητας».
Τέλος ως βασική προτεραιότητα χαρακτήρισε την ΕΚΕ, προκειμένου να φέρουμε κοντά την κοινωνία των πολιτών με την κοινωνία των επιχειρήσεων όπως είπε.

dikaiologitika.gr