Η «Κάλπικη Λίρα» από την Θεατρική Ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Καρπενησίου, έριξε αυλαία και άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις στις δυο παραστάσεις που δόθηκαν την Παρασκευή 4 και το Σάββατο 5 Νοεμβρίου στο Συνεδριακό Κέντρο Καρπενησίου. Με την σκηνοθετική ματιά και καθοδήγηση της έμπειρης και μόνιμης συνεργάτιδας του Συλλόγου, κας Βασιλικής Σταμάτη, η παράσταση στάθηκε το ύψος μεγάλων απαιτήσεων του κλασικού έργου του 1955 με τις τέσσερεις συνεχείς και αυτοτελείς ιστορίες που τις συνέδεε μια κάλπικη λίρα.

 Οι δεκαπέντε ερασιτέχνες ηθοποιοί της παράστασης: Σπύρος Τσιούρης, Ηλίας Τσώνης, Διονύσης Παρούτσας, Ελισάβετ Σταμούλη, Γιάννης Μπαλάς, Μαρία Βουτσέλη, Κώστας Τσιάμης, Βίκυ Σταμούλη, Γιάννης Χαλαστάνης, Ρούλα Βαστάκη, Κώστας Καραγιάννης, Θάλεια Καλλέργη, κέρδισαν το κοινό που γέμισε το Συνεδριακό Κέντρο και τις δυο μέρες, με την μικρή Χριστίνα Κατσίνη να κερδίζει το πιο δυνατό χειροκρότημα. Ξεχωριστή αναφορά στον Παναγιώτη Στεργιάνη γιατί ανέλαβε να ενσαρκώσει τον απαιτητικό ρόλο του αφηγητή και τουλάχιστον οχτώ μικρότερων ρόλων που έδεναν την πλοκή του έργου.

Χορηγοί και υποστηρικτές της παράστασης: Το κατάστημα ενδυμάτων της κας Λένας Τσούκα, το κατάστημα χρωμάτων του κ. Λάμπρου Γαλανού, το κατάστημα του κ. Φακίτσα, το ανθοπωλείο του κ. Καραθάνου, τους νηπιαγωγούς του 1ο Νηπιαγωγείου Καρπενησίου, την ΕΚΕΠΠΠΑΔΗΚ και την κα Ανθή Μουλιανίτη – Κοντοκώστα.

Η Θεατρική Ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Καρπενησίου, παρουσίασε στο κοινό της πόλης του Καρπενησίου μια από τις σπουδαιότερες ηθογραφίες του περασμένου αιώνα. Ο λόγος για την «Κάλπικη λίρα», η οποία γυρίστηκε σε ταινία το 1955 από τον σπουδαίο Έλληνα σκηνοθέτη Γιώργο Τζαβέλλα και έμελλε να αποτελέσει σημείο-σταθμό στην ιστορία του ελληνικού κινηματογράφου, αλλά και της ελληνικής τέχνης. Οι δύο παραστάσεις με την σκηνοθετική καθοδήγηση της κας Βασιλικής Σταμάτη, πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 4 και το Σάββατο 5 Νοεμβρίου στις 21:00 το βράδυ στο συνεδριακό κέντρο Καρπενησίου.