Κέικ με τσάι του βουνού

6236

..μια απίθανη πρόταση για κέικ

Βαθμός Δυσκολίας: ***

Προετοιμασία: 30’ | Μαγείρεμα: 60’ | Μερίδες: 8- 10

Υλικά

Για το σιρόπι:

1/2 φλιτζάνι ζάχαρη

1/3 φλιτζάνι τσάι βουνού

Φλούδα λεμονιού

Για το κέικ:

3/4 φλιτζανιού αλατισμένο βούτυρο, μαλακωμένο

1 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη

1 κ.σ. ξύσμα λεμονιού

3 αυγά

2 1/4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 1/2 κ.γ. μπεϊκιν πάουντερ

1/4 κουταλάκι αλάτι

1/4 φλιτζάνι γάλα

1/2 φλιτζάνι τσάι του βουνού

Για το γλάσο:

3/4 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη

1 1/2 κ.σ. τσαγιού τσάι

Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο. Ξεκινήστε με την παρασκευή του τσαγιού, χρησιμοποιώντας συνολικά 1 φλιτζάνι νερό και περίπου 1/2 φλιτζάνι τσαγιού βουνού και αφήστε να σιγοβράσει για 5 λεπτά. Αφαιρέστε από τη φωτιά και χρησιμοποιήστε αυτό το τσάι για το σιρόπι σας, το κέικ σας και το γλάσο.

Ξεκινήστε κάνοντας το σιρόπι σας. Σε μια μικρή κατσαρόλα, ανακατέψτε το 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη, το 1/3 φλιτζάνι του τσαγιού και το ξύσμα λεμονιού. Προσθέστε μερικά ακόμη κλαδάκια του τσαγιού βουνού στην κατσαρόλα και αφήστε να βράσει. Μειώστε τη θερμότητα και μαγειρέψτε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Αφαιρέστε από τη θερμότητα και αφήστε να κρυώσει.

Στη συνέχεια, προετοιμάστε το κέικ σας. Στο μπολ του μίξερ, συνδυάστε το βούτυρο και τη ζάχαρη. Χτυπάμε για 3 – 5 λεπτά μέχρι να χτυπηθούν καλά. Προσθέστε το ξύσμα λεμονιού και τα αυγά. Ανακατεύουμε καλά για άλλα 3 – 5 λεπτά μέχρι να γίνει ανοιχτόχρωμο κίτρινο και απαλό.

Σε ένα μικρό μπολ χτυπήστε μαζί το αλεύρι, το μπεϊκιν πάουντερ και το αλάτι. Προσθέστε 1/2 αυτού στο δοχείο ανάμιξης που περιέχει τα αυγά, το βούτυρο και τη ζάχαρη. Αναμείξτε μέχρι να ανακατευτούν καλά. Στη συνέχεια, ρίξτε το γάλα. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να τα συνδυάσουμε και στη συνέχεια προσθέτουμε το υπόλοιπο μείγμα αλευριού. Ανακατεύουμε μέχρι να ανακατευτούν καλά και τελειώστε προσθέτοντας το τσάι (το οποίο θα πρέπει να έχει κρυώσει κάπως).  Ανακατέψτε το μέχρι να ανακατευτούν καλά.

Βουτυρώστε και αλευρώστε τη φόρμα και ρίξτε το μίγμα σας στο ταψί και απλώστε το ομοιόμορφα.

Μόλις τελειώσει το κέικ και ενώ είναι ακόμα στη φόρμα, χρησιμοποιήστε ένα μακρύ καλαμάκι για να τρυπήσει περίπου 12 – 15 τρύπες στο κέικ, πηγαίνοντας όσο πιο μακριά μπορείτε. Στη συνέχεια ρίξτε το δροσμένο σιρόπι πάνω από την κορυφή του κέικ. Αφήστε το κέικ σας να κρυώσει και να διατηρήσετε τα κλαδάκια τσαγιού βουνού και τα λουλούδια που είχε το σιρόπι.

Όταν το κέικ σας έχει κρυώσει αφαιρέστε το από τη φόρμα και αρχίστε να προετοιμάζετε το γλάσο σας. Σε ένα μικρό μπολ χτυπήστε μαζί τη ζάχαρη άχνη και το τσάι του βουνού. Θα πρέπει να καταλήξετε με ένα γλασο που είναι παχύ αλλά μπορεί να χυθεί πάνω από το κέικ.