Πεζοπορίες. Περιβαλλοντικές Διερμηνείες. Εικαστικά Εργαστήρια

Μια αξιέπαινη δράση ξεκινάει το φετινό Αύγουστο στο Καρπενήσι με ‘αφετηρία’ το Μουσείο Βουνού. Πρόκειται για την καλοκαιρινή εκστρατεία του, που περιλαμβάνει 4 πεζοπορίες, περιβαλλοντικές διερμηνείες και εικαστικά εργαστήρια με το έναυσμα: ‘γνωρίζοντας τους γίγαντες του τόπου μας, τα υπεραιωνόβια δέντρα’.

Με βασικό άξονα το φυσικό περιβάλλον, η περιπατητική δράση θα κάνει σταθμούς πολιτιστικής και περιβαλλοντολογικής αφήγησης, με τα δέντρα του Καρπενησίου να ‘αφηγούνται’ την ιστορία του τόπου και να φανερώνουν τα μυστικά του, αλλά και τον πλούτο της βιοποικιλότητας της περιοχής.

Το πρόγραμμα ξεκινάει την Τετάρτη 11 Αυγούστου στις 11:00 το πρωί από την ιστορική τοποθεσία του Κεφαλόβρυσου, με πεζοπορία στα μονοπάτια που περνούν από το σημείο στρατοπέδευσης του Μάρκου Μπότσαρη και παράλληλο εικαστικό εργαστήρι με διαθεματική προσέγγιση των ιστορικών και περιβαλλοντικών στοιχείων. Η πεζοπορία γίνεται τιμής ένεκεν για τους ήρωες που έχασαν τη ζωή τους στην ιστορική Μάχη του Κεφαλόβρυσου, με αφορμή τις επετειακές εκδηλώσεις για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης.

Την Τετάρτη 18 Αυγούστου στις 10:00 το πρωί από την πλατεία Κλαυσίου ξεκινήσει πεζοπορία στο περιβαλλοντικό μονοπάτι Άγιος Αθανάσιος- Άγιος Λεωνίδης- Άγιος Νικόλαος, ερμηνεύοντας το θρησκευτικό στοιχείο παράλληλα με τη διαχείριση του φυσικού χώρου και εικαστικό εργαστήρι  δράσης με τους μικρούς φίλους στα ‘Βουνοπαιχνιδίσματα Summer Camp’. Στις 22 Αυγούστου, Κυριακή, ξεκινώντας τις 10:00 το πρωί θα ξεκινήσει πεζοπορία με αναχώρηση το Παλιό Μικρό Χωριό και τη βρύση του Μάρκου Μπότσαρη με επιστροφή στο Καρπενήσι στις 13:00 το μεσημέρι.

Η πρώτη πεζοπορία της δράσης που ήταν προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 4 Αυγούστου με προορισμό τις παλιές γειτονιές της πόλης του Καρπενησίου και παράλληλο εικαστικό εργαστήρι στου ‘Γύφτου τη Βρύση’ αναβλήθηκε εξαιτίας των έκτακτων καιρικών συνθηκών του καύσωνα και αναμένεται να οριστεί εκ νέου η ημερομηνία υλοποίησης της.

Για δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 2237 3500 24. Οι δράσεις είναι μία συνδιοργάνωση του δήμου Καρπενησίου, του Τμήματος Δασολογίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών και του Πεζοπορικού και Φυσιολογικού Συλλόγου Καρπενησίου.