Καταπέλτης η απάντηση Μαντέκα προς το Βουλευτή Ευρυτανίας. “Για όλα τελικά φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ;”

2821

Καταπέλτης η απάντηση του Συντονιστή της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ Ευρυτανίας, κ. Δημήτρη Μαντέκα προς το Βουλευτή Ευρυτανίας κ. Κώστα Κοντογεώργο με αφορμή δηλώσεις του δεύτερου για την αποστρατεία Γιάννη Κατσαρού. Συγκεκριμένα, ο κ. Μαντέκας, αναφέρει στην απάντησή του:

«Με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΑ ΝΕΑ της 24/4/2019, και τις βαρύγδουπες δηλώσεις του βουλευτή Ευρυτανίας κ. Κοντογεώργου, “Πολιτική δίωξη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, η αποστρατεία Γιάννη Κατσαρού το 2015”, θεωρούμε αναγκαίο να  ενημερώσουμε κάθε  ενδιαφερόμενο αλλά κυρίως τους συμπολίτες μας:

     Οι κρίσεις , οι  προαγωγές  και τα άλλα συναφή θέματα που αφορούν τα Σώματα Ασφαλείας (ΕΛΑΣ-Πυροσβεστική και Λιμενικό Σώμα) ανήκουν σε ειδικό θεσμικό πλαίσιο, όπως ενημερωθήκαμε αρμοδίως.

 -Τα αντικειμενικά κριτήρια των τακτικών ετήσιων κρίσεων προαγωγών και αποστρατειών  είναι ο χρόνος υπηρεσίας, ο χρόνος υπηρεσίας σε συγκεκριμένη θέση, οι σπουδές, οι ειδικές γνώσεις ,η υπηρεσιακή απόδοση, τα οποία τίθενται στη διάθεση του Ανώτατου Συμβουλίου του Σώματος, το οποίο τελικά και αποφασίζει, μακριά από κάθε εξωτερική παρέμβαση.

-Στις τακτικές κρίσεις Αξιωματικών ΕΛΑΣ τον Μάρτιο 2015 κρίθηκαν 73 Αστυνομικοί Διευθυντές εκ των οποίων οι 37 προήχθησαν και οι 36 αποστρατεύτηκαν ως ευδοκίμως τερματίσαντες την υπηρεσία τους, μεταξύ των οποίων και ο Αστυν.Δ/ντής Ευρυτανίας κ. Γιάννης Κατσαρός.

-Συνηθίζεται και προβλέπεται από τους νόμους και τους κανονισμούς οι αποτρατευθέντες, που δεν συμπληρώνουν 35ετία να καταφεύγουν στα αρμόδια Συμβούλια του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, για να λάβουν επόμενους βαθμούς με την παράλληλη οικονομική αναβάθμιση.

            -Στην συγκεκριμένη περίπτωση και οι 32 αποστρατευθέντες που κατέθεσαν ενστάσεις (πλην των 4 που είχαν συμπληρώσει 35ετία) δικαιώθηκαν λαμβάνοντας τους 2 επόμενους βαθμούς που δικαιούνταν όπως και ο κ. Γιάννης Κατσαρός.

 Η Κομματική μας Οργάνωση ουδεμία σχέση είχε και έχει με κρίσεις, προαγωγές και μεταθέσεις των υπηρετούντων στα Σώματα Ασφαλείας και όχι μόνο. Δεν είναι στη λογική μας η ανάμιξη σε διαδικασίες που αφορούν τη λειτουργία του Δημοσίου. Υπάρχει η φυσική και πολιτική ηγεσία που αποφασίζει στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της.

  -Τώρα αν ο αποστρατευθείς κ. Κατσαρός , “προστατευόμενος” από τον κ. Βουλευτή Ευρυτανίας, αισθάνεται διωχθείς  για κάποια  πολιτικοκομματική δράση , ο ίδιος πιθανόν να γνωρίζει πως και γιατί ισχυρίζεται κάτι τέτοιο. Παλιότερα ίσως να συνέβαιναν τέτοια και χειρότερα, όπως και ο ίδιος ο Βουλευτής, κ. Κοντογιώργος, παραδέχεται με την ανακοίνωσή του, “…οι ενέργειες αυτές…Αποτελούν επιστροφή στο σκοτεινό παρελθόν της εκδικητικότητας του κομματισμού και του διχασμού της κοινωνίας.” Σαφέστατα ο κ. Βουλευτής εννοεί και ομιλεί για κάποιες περασμένες δεκαετίες που άλλοι κυβερνούσαν τη χώρα πλην του ΣΥΡΙΖΑ, και για δυο δεκαετίες τουλάχιστον ο ίδιος έπαιζε πρωταγωνιστικό λόγο και ίσως κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια..!

Οι εποχές όπου  οργανώσεις, παράγοντες, πολιτευτές αποφάσιζαν επί ζωής και θανάτου των πολιτών και που διέσυραν και διαπόμπευαν στις πλατείες με σημαίες «εξυπηρετούμενους» έχουν περάσει ανεπιστρεπτί».