Με μια ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Επιτροπή ΚΙΝΑΛ Ευρυτανίας υπενθυμίζει τις εκλογές για νέο πρόεδρο και καλεί τα μέλη και τους φίλους να ψηφίσουν.

Συγκεκριμένα, οι εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου του Κινήματος Αλλαγής διεξάγονται την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2021 από τις 07.00’ το πρωί μέχρι τις 19.00’ το απόγευμα κι εφόσον χρειαστεί δεύτερος γύρος, αυτός θα διεξαχθεί την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2021 τις ίδιες ώρες. Στην Ευρυτανία θα υπάρχουν δύο εκλογικά κέντρα ένα στο δήμο Καρπενησίου στα γραφεία του ΚΙΝΑΛ και ένα στο δήμο Αγράφων στην Παλαιοκατούνα.

Δικαίωμα ψήφου έχουν όσοι είναι εγγεγραμμένοι στον Εθνικό Εκλογικό Κατάλογο, είναι μέλη ή φίλοι του Κινήματος ή κατά την ημέρα της ψηφοφορίας συμπληρώσουν τη σχετική αίτηση εγγραφής ως μέλος ή φίλος του Κινήματος. Όλοι όσοι ψηφίσουν καταβάλλουν συνδρομή τριών (3) ευρώ, ώστε να καλυφθούν τα έξοδα διεξαγωγής της διαδικασίας.

Οι υποψήφιοι για το αξίωμα του Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής είναι οι εξής έξι (6) με αλφαβητική σειρά: Νίκος Ανδρουλάκης, Παύλος Γερουλάνος, Χάρης Καστανίδης, Ανδρέας Λοβέρδος, Γιώργος Παπανδρέου, Παύλος Χρηστίδης.

Τα μέλη και οι φίλοι του Κινήματος για να ψηφίσουν πρέπει να προσέλθουν σε οποιοδήποτε εκλογικό κέντρο με το έγγραφο ταυτοποίησης τους και αφού μπουν στο παραβάν με το ψηφοδέλτιο και τον φάκελο που θα τους δοθεί από την Εφορευτική Επιτροπή, να σημειώσουν έως έναν (1) σταυρό δίπλα στο όνομα του υποψηφίου που επιθυμούν. Έπειτα, μόλις τοποθετήσουν το ψηφοδέλτιο στον φάκελο, τον δίνουν στον Πρόεδρο της Εφορευτικής Επιτροπής, ο οποίος τον σφραγίζει και τον μονογράφει. Τέλος, οι  ψηφοφόροι ρίχνουν τον φάκελο στην κάλπη.

Ως «Λευκά» χαρακτηρίζονται τα ψηφοδέλτια που δεν θα φέρουν σταυρό ή οποιαδήποτε σημείωση. Ως «Άκυρα» θα χαρακτηρίζονται τα ψηφοδέλτια με περισσότερους από έναν σταυρούς ή/και όσα θα φέρουν οποιαδήποτε σημείωση.

Με απόλυτο σεβασμό στα υγειονομικά πρωτόκολλα για την αποφυγή διάδοσης του κορωνοϊού και για να ελαχιστοποιηθεί ο χρόνος παραμονής των ψηφοφόρων εντός του εκλογικού τμήματος, κάνουμε ισχυρή σύσταση σε όλους τους ψηφοφόρους να έχουν κατεβάσει, εκτυπώσει και συμπληρώσει την αίτηση εγγραφής Μέλους ή Φίλου από την ιστοσελίδα (site) του Κινήματος Αλλαγής.