• Εξεταστικό κέντρο για το διαγωνισμό ΑΣΕΠ και στην Ευρυτανία
  • Στήριξη στους αγώνες των αγροτών

Η Κομματική Οργάνωση Ευρυτανίας του ΚΚΕ ζητά τη λειτουργία και στην Ευρυτανία εξεταστικού κέντρου για το διαγωνισμό ΑΣΕΠ που θα πραγματοποιηθεί στις 4 Μαρτίου. Σε κείμενό της αναφέρει:

«Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΑΣΕΠ με ημερομηνία 27 Ιανουαρίου 2023 δεν θα υπάρξει εξεταστικό κέντρο στην Ευρυτανία για τον γραπτό διαγωνισμό (2Γ/2022) που θα διεξαχθεί πανελλαδικά στις 4 Μαρτίου.

Κρατάμε τις επιφυλάξεις μας για τέτοιου είδους διαγωνισμούς που πολλές φορές γίνονται για να κερδοσκοπήσουν τα μεγαλοφροντιστήρια και για να κάνει η εκάστοτε κυβέρνηση εμπόριο ελπίδας: δεκάδες χιλιάδες σε σκληρό ανταγωνισμό με «έπαθλο» ελάχιστες και κακοπληρωμένες θέσεις εργασίας.  Θεωρούμε ότι με κεντρικό σχεδιασμό της παραγωγής με επίκεντρο τις ανθρώπινες ανάγκες και όχι το κέρδος υπάρχει η δυνατότητα να λυθεί το πρόβλημα της ανεργίας και να υπάρξει δουλειά για όλους με δικαιώματα και επαρκή ποιοτικό ελεύθερο χρόνο.

Από τη στιγμή, όμως που επιλέγεται να γίνει ο γραπτός διαγωνισμός θα πρέπει να γίνεται επί ίσοις όροις και να διευκολύνεται να συμμετάσχει όποιος επιθυμεί. Γι’ αυτό και απαιτούμε να δημιουργηθεί εξεταστικό κέντρο του ΑΣΕΠ και στην Ευρυτανία.»

Σε άλλη ανακοίνωσή της η Κομματική Οργάνωση του ΚΚΕ χαιρετίζει τον αγώνα της αγροτιάς που επεκτείνεται και μαζικοποιείται από τον Έβρο ως την Κρήτη, όπως αναφέρει και τονίζει ότι «ο αγώνας αυτός είναι αγώνας δίκαιος, γι’ αυτό και πρέπει να συναντήσει την αποδοχή και αλληλεγγύη των υπόλοιπων λαϊκών στρωμάτων της πόλης και του χωριού».

Στη συνέχεια αναφέρει για τις κινητοποιήσεις των αγροτών:

«Το γνωρίζουν όλοι πολύ καλά, το γνωρίζουν και οι Ευρυτάνες από τη δική τους πείρα: ο βασικός παράγοντας που μπορεί να κρατήσει ζωντανή την ύπαιθρο είναι να μείνουν οι αγρότες στα χωράφια και στα κοπάδια τους. Όσοι ονειρεύονται ανάπτυξη με μονοκαλλιέργεια τον τουρισμό ή τις ανεμογεννήτριες και τα φωτοβολταϊκά στην πραγματικότητα ανοίγουν τον δρόμο για την παραπέρα ερήμωση και υπανάπτυξη της ελληνικής επαρχίας.

Ο αγώνας των αγροτών θα βρει δικαίωση μόνο στα πλαίσια ενός κεντρικού σχεδιασμού που θα βάζει στο επίκεντρο τις ανάγκες του λαού και κατά συνέπεια την κατά το δυνατόν μεγαλύτερη επισιτιστική επάρκεια στα βασικά διατροφικά αγαθά. Όμως, η στήριξη όλου του λαού στα άμεσα αιτήματα ανακούφισης αποτελεί απαραίτητο όρο επιβίωσης για το σήμερα.

Το αγροτικό κίνημα διεκδικεί:

-άμεσα μέτρα μείωσης του κόστους παραγωγής με αφορολόγητο πετρέλαιο, φτηνό αγροτικό ρεύμα, ζωοτροφές και αγροτικά εφόδια.

-εγγυημένες από το κράτος τιμές στο γάλα και το κρέας που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν ικανοποιητικό εισόδημα στους αγροτοκτηνοτρόφους

-μέτρα για τον έλεγχο του πληθυσμού του λύκου που προκαλεί μεγάλες απώλειες. Το κράτος δεν μπορεί να κλείνει άλλο τα μάτια μπροστά στο πρόβλημα. Αξιοποίηση της επιστημονικής γνώσης για να ελεγχθεί ο πληθυσμός του λύκου χωρίς αρνητική επίδραση στη βιοποικιλότητα.

-Αλλαγή του κανονισμού αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ. Επέκταση του δικτύου του με πρόσληψη μόνιμου προσωπικού. Αποζημίωση στο 100% όλων των ζημιών χωρίς χαράτσια.

-Ανάπτυξη των αγροτικών υποδομών, επιστημονική στήριξη της παραγωγής.

-Υγεία-Παιδεία-Πολιτισμός στα χωριά και τις κωμοπόλεις.

Αγρότες-εργάτες-επαγγελματίες-συνταξιούχοι-άνεργοι-νέοι και νέες όλοι ενωμένοι απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική που τσακίζει τον λαό.

«Μας φαίνονται μεγάλοι, γιατί εμείς είμαστε γονατιστοί. Ας εγερθούμε!»».