Χρόνος προετοιμασίας: 20’ | Χρόνος μαγειρέματος: 45’ | Μερίδες: 10

Υλικά

600 γραμμάρια τριμμένη κολοκύθα

350 γραμμάρια αλεύρι ολικής άλεσης

1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο

150 ml ελαιόλαδο (αφήνουμε 3κ.σ. για το ταψί)

3 αυγά

1 γιαουρτάκι στραγγιστό 2%

1 κουταλάκι δυόσμο ξερό

1 κουταλάκι ρίγανη

2 κουταλάκια μπέικιν

250gr φέτα

200 γραμμάρια μυζήθρα νωπή

100gr regato για πασπάλισμα από πάνω

Λίγο αλάτι λόγω τυριών και πιπέρι

Εκτέλεση

Τρίβουμε στον τρίφτη την κολοκύθα και το κρεμμύδι ρίχνουμε λίγο αλάτι και αφήνουμε να κατεβάσει τα πολλά υγρά. Χτυπάμε τα αυγά προσθέτουμε το γιαούρτι το ελαιόλαδο τα μπαχαρικά και τα μυρωδικά και ανακατεύουμε πολύ καλά με το σύρμα. Κατόπιν προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια παίρνουμε στα χέρια λίγη-λίγη την κολοκύθα τη στύβουμε ελαφρώς, Δεν χρειάζεται να φύγουν όλα τα υγρά της, και την προσθέτουμε στο μείγμα. Ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν τα υλικά, λαδώνουμε μία λαμαρίνα φούρνου ρίχνουμε το μείγμα και το στρώνουμε ομοιόμορφα. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μεσαία σχάρα μέχρι να ροδοκοκκινίσει και να ψηθεί εσωτερικά.

Πηγή: ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ/ΗΔΕΣ