Μαθήματα βιολογικής γεωργίας διδάσκονται σε μαθητές από την Κομοτηνή. Πρόκειται για μία δράση που υλοποιείται από παιδιά γυμνασίων της Κομοτηνής, σε συνεργασία με τους «Σπορίτες» Ροδόπης, απ’ όπου προμηθεύονται τους σπόρους.

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο της ομάδας “Σπορίτες” Ροδόπης, Νίκο Δομπάζη, τα παιδιά διδάσκονται βιωματικά την σπορά, τη φροντίδα των φυτών τους και τέλος την συγκομιδή των καρπών τους. Τα παιδιά ενθουσιάζονται με το θαύμα της Φύσης, κάθε φορά που βάζουν ένα πολύ μικρό σποράκι στο χώμα και σιγά – σιγά αυτό βγάζει τις ρίζες του. Ήδη, έχουν φυτεύσει ντομάτες, τις ποτίζουν και τις φροντίζουν.

Όπως τόνισε, άλλωστε, η υπεύθυνη του Κέντρου Νεολαίας και  Εθελοντισμού “Εξάγωνο” Κομοτηνής, Λουίζα Σαλτσίδου Ματεοσιάν, που διοργάνωσε τη δράση, η επαφή με τη Φύση γίνεται πράξη με την προσπάθεια των μαθητών που δείχνουν τον δρόμο, ενώ, από αυτή την πρωτοβουλία προκύπτουν και άλλα οφέλη, όπως η μύηση στην υγιεινή διατροφή, η παρατήρηση της ανάπτυξης των φυτών, η αναγνώριση της αξίας του προσωπικού μόχθου, καθώς και η μετάδοση των εμπειριών και του ενθουσιασμού των παιδιών στην οικογένεια.

Η συγκεκριμένη δράση εντάσσεται στο 1ο Green Fest που ξεκίνησε την Παρασκευή στην Κομοτηνή.

(ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3)