Ακόμα 14 κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας ανακοίνωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Αυξήθηκαν περαιτέρω τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού στη χώρα μας, όπως γνωστοποίησε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, ανακοινώνοντας παράλληλα σειρά μέτρων.

Συγκεκριμένα, επιβεβαιώθηκαν 14 νέα κρούσματα και ως εκ τούτου τα συνολικά κρούσματα στη χώρα μας ανέρχονται πλέον σε 45. Αναλυτικά, από τον έλεγχο των επιβατών του λεωφορείου στο οποίο επέβαινε και ο 66χρονος συνταξιούχος εκπαιδευτικός, στην εκδρομή στους Αγίους Τόπους, βρέθηκαν 11 άτομα θετικά στον κορονοϊό και τρία ακόμη άτομα από τις επαφές τους. Είναι μία αναμενόμενη διασπορά μέσα σε έναν κλειστό χώρο (λεωφορείο), τόνισε ο κ. Τσιόδρας.

Σχετικά με την κατάσταση της υγείας των νοσούντων, ο κ. Τσιόδρας χαρακτήρισε ως “σοβαρή” αυτή του ασθενή που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο του Ρίου, ο οποίος όπως τόνισε διασωληνώθηκε σήμερα το πρωί και λαμβάνει ειδική θεραπεία από ομάδα λοιμωξιολόγων της Πάτρας. Η υγεία των υπολοίπων είναι σταθερή και παρουσιάζουν ήπια ή ελαφρά συμπτώματα.

Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν

Έπειτα από εισήγηση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, η συνεδρίαση της οποίας ολοκληρώθηκε πριν από λίγο, και με βάση τους αριθμούς κρουσμάτων στην ομάδα των ταξιδιωτών, παρατείνονται τα μέτρα που αφορούν τους τρεις πληττόμενους νομούς -Αχαϊας, Ηλείας, Ζακύνθου- μέχρι να συμπληρωθούν δύο εβδομάδες, οπότε και θα επανεκτιμηθούν, τόνισε ο κ. Τσιόδρας.

Επιπρόσθετα, αναστέλλονται όλες οι οργανωμένες εκδρομές από και προς τις πληττόμενες περιοχές μέχρι νεωτέρας.

Για τις αθλητικές ομάδες που προέρχονται από τους τρεις νομούς και πραγματοποιούν εκτός έδρας αγώνες, αυτοί θα πραγματοποιούνται κεκλεισμένων των θυρών μέχρι νεωτέρας.

Επίσης, αναστέλλονται όλες οι οργανωμένες εκπαιδευτικές εκδρομές εξωτερικού και μετά τις 13 Μαρτίου και μέχρι νεωτέρας.

«Κάνω έκκληση σε όλους να στηρίξετε την τιτάνια προσπάθεια που γίνεται από την επιστημονική κοινότητα, τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, το υπουργείο Υγείας και το σύστημα υγείας που υπερβάλλει εαυτόν για να αντιμετωπίσει μία κρίση δημόσιας υγείας που αφορά όλο τον κόσμο», είπε ο κ. Τσιόδρας και υπογράμμισε πως «δεν έχουμε ενδείξεις μέχρι στιγμής για διασπορά της νόσου στην κοινότητα και μετάδοση της νόσου από μη γνωστή πηγή, κάτι που είναι σημαντικό».

Πηγή: ΕΡΤ1