Αισιοδοξία φέρνει ο σταθερά μονοψήφιος αριθμός κρουσμάτων

Βγήκε από το Νοσοκομείο ο Μητροπολίτης

Συγκρατημένοι οι ειδικοί για το Πάσχα

Σημαντικά μειωμένος είναι ο αριθμός των νέων κρουσμάτων στη χώρα μας, φτάνοντας τους 1.300 θετικούς στον κορωνοϊό. Ανάσα αισιοδοξίας φέρνει ο αριθμός αυτός, με τους πολίτες και το ιατρικό προσωπικό να εύχονται να μείνουν πίσω οι άσχημες μέρες που τα κρούσματα άγγιξαν τις 4.000 ημερησίως. Παρ’ όλα αυτά αρκετοί παραμένουν οι διασωληνωμένοι στα νοσοκομεία της χώρας με τον ΕΟΔΥ να σημειώνει τον αριθμό των 800 ατόμων.

Θετικά όμως είναι τα νέα αναφορικά με την Ευρυτανία, που τις τελευταίες ημέρες σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ καταγράφεται μονοψήφιος αριθμός κρουσμάτων που κυμαίνεται από 7 έως 3 κρούσματα ημερησίως. Σχετικά με το νοσοκομείο Καρπενησίου σημαντικά μειωμένος είναι και ο αριθμός των νοσηλευομένων που δεν ξεπερνά τα επτά (7) άτομα, αποσυμφορίζοντας την κατάσταση. Εξιτήριο μάλιστα έλαβε και ο Μητροπολίτης Καρπενησίου κ.κ. Γεώργιος την Κυριακή των Βαΐων 25 Απριλίου, μετά την φαρμακευτική αγωγή που ακολούθησε στην οποία ο οργανισμός του ανταποκρίθηκε αρκετά καλά και ύστερα από το μοριακό τεστ που πραγματοποίησε το οποίο ήταν αρνητικό. Ο Μητροπολίτης με σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η Μητρόπολη Καρπενησίου δήλωσε ότι ευχαριστεί όλους εκείνους, οι οποίοι με προσευχητική διάθεση του συμπαραστάθηκαν και η βοήθεια των οποίων, ήταν αισθητή. Ευχαρίστησε επίσης θερμά τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό του τμήματος covid (του Νοσοκομείου Καρπενησίου), οι οποίοι προσφέρουν τα μέγιστα στους ασθενείς, όπως τόνισε ο ίδιος.

Ανήσυχοι οι επιστήμονες

Ενώ τα στοιχεία είναι αρκετά θετικά, συγκρατημένοι παραμένουν οι ειδικοί αναφορικά με το Πάσχα, τον συνωστισμό και τις μετακινήσεις των πολιτών. Οι πολίτες οφείλουν να τηρούν όλα τα μέτρα προστασίας για τους εαυτούς τους και για τους γύρω τους, ώστε να μην υπάρξει εκ νέου μεγάλη διασπορά του ιού. Ο αίθριος καιρός που σημειώνεται αυτή τη βδομάδα είναι βέβαια σύμμαχος, επιτρέποντας τις εξορμήσεις σε εξωτερικούς χώρους, όμως οι πολίτες δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να εφησυχάζουν.

Συνεχίζονται οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι

Σε Γρανίτσα και Παλαιοκατούνα σήμερα ο ΕΟΔΥ

Τους δειγματοληπτικούς ελέγχους συνεχίζει το Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ Ευρυτανίας, με σκοπό να εντοπιστούν άμεσα τα νέα κρούσματα και να μην υπάρξει περαιτέρω διασπορά. Ο ΕΟΔΥ πραγματοποίησε ελέγχους την Κυριακή 25 Απριλίου στο κτίριο του ΕΟΔΥ, ενώ σήμερα Μ. Τετάρτη 28 Απριλίου 2021 το Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα βρίσκεται στις 9:30 στην Γρανίτσα και στις 12:30 στην Παλαιοκατούνα για να πραγματοποιήσει δωρεάν τεστ ανίχνευσης του Covid-19 σε όποιον δημότη επιθυμεί, έχοντας μαζί του το ΑΜΚΑ. Οι υπεύθυνοι του ΕΟΔΥ τονίζουν: «Δεν εφησυχάζουμε. Είμαστε σε επαγρύπνηση για τον περιορισμό της διασποράς της πανδημίας του Covid 19 και τηρούμε αυστηρά όλα τα μέτρα προστασίας. Απαιτείται υπευθυνότητα και προσοχή από όλους μας!»