Κυκλοφόρησε με πλούσια και ενδιαφέρουσα ύλη από την ιστορία της πόλης του Καρπενησίου το νέο, 12ο, τεύχος του περιοδικού «ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΩΤΙΚΑ», γεμάτο με ιστορίες, πρόσωπα, λαογραφία, εικόνες και λογοτεχνία.

Από τα περιεχόμενα του τεύχους που επιμελήθηκαν μέλη του Συλλόγου Καρπενησιωτών Αθήνας ‘Το Βελούχι’: – Η Ευρυτανία έχει… παραγεράσει! Μελέτη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας αποκαλύπτει τους δείκτες-εφιάλτες για τον τόπο μας. – Εβδομήντα δύο Καρπενησιώτισσες ζητούν την εγγραφή τους για πρώτη φορά στους εκλογικούς κατα-λόγους το 1949. Όλες οι αιτήσεις που κατέθεσαν, με τις υπογραφές τους. – Πως το λένε στον τόπο μας; Ο μεγάλος Γλωσσολόγος Μανώλης Τριανταφυλλίδης καθοδηγεί τον δάσκαλο Στέφανο Καραγεώργο να συμβάλλει σε μια μνημειώδη έρευνα για τις διαλέκτους το 1915 και αυτός απαντά. – Η ελληνοποίηση του Τύρνου. Με μια fast track διαδικασία το1950, επίσημα πλέον, ο οικισμός Τύρνος μετατράπηκε σε Τόρνος, παρότι το όνομα Τύρνος μετράει πολλούς αιώνες ζωής! – Τα Μηλόσελλα και οι Χατζόπουλοι. Πως πέρασαν οι μικρές ιδιοκτησίες των χωρικών στον προύχοντα του Καρπενησίου Γιάννο Χατζόπουλο και στους γιούς του Αθανάσιο και Γεώργιο. Όλα τα επίσημα έγγραφα. – Μια μέρα στα Κουμάσια με παρέα τους νομικούς του Καρπενησίου. Δικαστές, εισαγγελείς και Καρπενησιώτες δικηγόροι μετά συζύγων στην εξοχή το 1926. Μια σπάνια φωτογραφία. – Η «Βρύση της Τσάτσαινας», ο πρόεδρος Τσάτσος, ο επίμονος δήμαρχος Υφαντίδης και το νέο υδραγωγείο. – Η ευρυτανική βιβλιοπαραγωγή των χρόνων της πανδημίας.

Το εξώφυλλο κοσμεί μια σπάνια φωτογραφία από το 1950, στην οποία απεικονίζονται η πλατεία Μάρκου Μπότσαρη με τα δυο πλατάνια και δυο κοριτσάκια που πηγαίνουν το ταψί στον φούρνο.

Διατίθεται ήδη στο περίπτερο εφημερίδων της Κεντρικής Πλατείας, όπως και από το κατάστημα Electronet του Παύλου Παπαϊωάννου στο Καρπενήσι. Στην Αθήνα το περιοδικό θα διατίθεται και κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου. Επίσης οι αναγνώστες μπορούν να το παραγγείλουν στο e mail του Συλλόγου, για να τους αποσταλεί ταχυδρομικά: syllogoskarpenisiotonathinas@gmail.com.