Μια όμορφη Κυριακή ήταν η προηγούμενη για τους εθελοντές στους δυο δήμους Καρπενησίου και Αγράφων, με 2 Εθελοντικές Περιβαλλοντικές Δράσεις, που έδωσαν το μήνυμα ευαισθητοποιημένων και ενεργών πολιτών, καθαρίζοντας σκουπίδια και πλαστικό που ρυπαίνει την πανέμορφη φύση του τόπου μας.

Ομάδα ΑΒ Βασιλόπουλος – Καρπενήσι, Λόφος Αγίου Δημητρίου

Οι εργαζόμενοι του καταστήματος από τα ΑΒ Βασιλόπουλος στο Καρπενήσι ένωσαν τις δυνάμεις τους με το Δήμο Καρπενησίου, για καλό σκοπό, διοργανώνοντας καθαρισμό απορριμμάτων και χόρτων στον περιβάλλοντα χώρο του λόφου του Αγίου Δημητρίου. Οι εικόνες από το ‘πριν’ και το ‘μετά’ από το χώρο που καθαρίστηκε, αλλά και τα χαμόγελα των εθελοντών στο τέλος της δράσης, ήταν η μεγαλύτερη απόδειξη των αποτελεσμάτων που μπορεί να φέρει ο εθελοντισμός.

ΚΟΙΝΣΕΠ ‘Η ΕΥΡΥΤΗ’ – Ραπτόπουλο

Η 2η Περιβαλλοντική Δράση “Καθαρίζουμε τα δάση μας” της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης Ή ΕΥΡΥΤΗ’ πραγματοποιήθηκε στο Ραπτόπουλο. 9 εθελοντές- 20 λεπτά της ώρας υπό καταρρακτώδη βροχή – 600 λίτρα σκουπίδια + 1 πλαστικη καρέκλα σε απόσταση 200 μέτρων στην είσοδο του χωριού. Δυστυχώς η μπόρα δεν άφησε την ομάδα να συνεχίσει, παρά τις μεγάλες ποσότητες των σκουπιδιών που θα απαιτούσαν τουλάχιστον 6 ώρες για να καθαριστούν. Τα μέλη της ΕΥΡΥΤΗΣ με σχετική τους ανάρτηση επεσήμαναν ότι η εικόνα θα πρέπει άμεσα να προβληματίσει το Δήμο Αγράφων, γιατί εκτός από τις απίστευτες ποσότητες πλαστικού, υπήρχαν και πολλοί σκελετοί ζώων που φαίνεται ότι πετάχτηκαν δίπλα στο δημόσιο δρόμο.