«Θεωρούμε άστοχη, υπερβολική και αχρείαστη την αντίδραση Κοντογεώργου, δεν υπηρετεί με τον καλύτερο τρόπο το κοινωνικό συμφέρον, βλάπτει ως έννοια την ελευθερία της έκφρασης…»

Τη συμπαράστασή της δηλώνει η παράταξη Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Καρπενησίου προς τον πρώην Βουλευτή Θωμά Κώτσια στη δίκη για την αγωγή 50.000 ευρώ που του κατέθεσε ο Βουλευτής Ευρυτανίας Κώστας Κοντογεώργος. Χαρακτηριστικά αναφέρει:
«Εκδικάζεται την Πέμπτη 2-6-2022, αγωγή που άσκησε εναντίον του τ. βουλευτή Θωμά Κώτσια, ο σημερινός, βουλευτής Ευρυτανίας, ΚώσταςΚοντογεώργος.
Αντικείμενο της αγωγής είναι η προσβολή προσωπικότητας.
Πρόκειται για μια δημόσια πολιτική κριτική τοποθέτηση του εναγόμενου, κ. Θωμά Κώτσια, προς τον κ. Κώστα Κοντογεώργο, ως θεσμικού παράγοντα της πολιτείας.
Δηλαδή στο ζήτημα της φιλοξενίας στην Ευρυτανία, μεταναστών προερχόμενων από εμπόλεμες ζώνες, ο βουλευτής πήρε εντελώς αρνητική θέση, τη στιγμή μάλιστα που ως θεσμικός παράγοντας, είχε βασικό καθήκον να πλαισιώσει με κάθε τρόπο και μέσο την προσπάθεια ανακούφισης αυτών των κατατρεγμένων συνανθρώπων μας.
Να προτείνει λύσεις, να συνδιαλλαγεί με νηφαλιότητα, να αμβλύνει με τις παρεμβάσεις του, τις όποιες εύλογες ή και παράλογες φοβικές αντιλήψεις του τοπικού πληθυσμού.
Δεν το έκανε και αυτό από μόνο του θέτει ζητήματα. Πέραν των όσων εγείρουν οι δηλώσεις του εκείνων των ημερών.
Εάν ο ίδιος θεωρεί δικαίωμα του – και καλά κάνει να έχει θέσεις, θα έπρεπε να είναι έτοιμος να δεχθεί και αντικρούσει με λογικά επιχειρήματα, τις αντίθετες τοποθετήσεις συμπολιτών του.
Τα δημόσια πρόσωπα προφανώς είναι εκτεθειμένα στη δημόσια κριτική ακόμα και στις τυχόν “άκομψες” διατυπώσεις της.
Θεωρούμε άστοχη, υπερβολική και αχρείαστη την αντίδραση του ενάγοντος, Βουλευτή ,Κώστα Κοντογεώργου, δεν υπηρετεί με τον καλύτερο τρόπο το κοινωνικό συμφέρον, βλάπτει ως έννοια την ελευθερία της έκφρασης, εισάγει δε καινά δαιμόνια για μια γενικευμένη ποινικοποίηση της προσωπικής γνώμης».