Χρόνος προετοιμασίας: 15’ | Χρόνος ψησίματος: 40’ – 45’| Μερίδες: 8-10
Υλικά
200 γρ. ζάχαρη
30 γρ. μέλι
200 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
3 αυγά
150 γρ. γιαούρτι
270 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
2 καψουλίτσες βανίλιας
Για το γλάσο ζάχαρης:
300 γρ. μαργαρίνη
300 γρ. ζάχαρη άχνη
1 κ.σ. χυμός λεμονιού
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
λίγη κανέλα, λίγο μοσχοκάρυδο
50 γρ. ξηροί καρποί καβουρδισμένοι
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C και βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε, ένα
στρογγυλό ταψί 24-26 εκ. Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το baking powder. Αφρατεύουμε
στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και το μέλι για 3 λεπτά και ανά 3 λεπτά προσθέτουμε
ένα-ένα τα αυγά. Στη χαμηλή πλέον ταχύτητα ρίχνουμε τη βανίλια, το γιαούρτι, τους ξηρούς
καρπούς, το ξύσμα, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο. Στο τέλος προσθέτουμε λίγο-λίγο το
αλεύρι με το baking powder. Ψήνουμε στο προθερμασμένο φούρνο για 40-45 λεπτά.
Βγάζουμε από το φούρνο και μόλις κρυώσει τη γυρίζουμε ανάποδα, βάζουμε το “φλουρί”
μας και την τοποθετούμε σε πιατέλα. Για το γλάσο σοκολάτας: Ανακατεύουμε μαζί τη
μαργαρίνη και την άχνη για 5΄ και στο τέλος προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού. Αφού
κρυώσει η βασιλόπιτα στρώνουμε το μείγμα επάνω και διακοσμούμε ανάλογα.
Πηγή: www.sintayes.gr