Η κυβέρνηση ετοιμάζει οικονομική «ένεση» 2 δισ. ευρώ για τη στήριξη των καταναλωτών στους λογαριασμούς ρεύματος.

Με κρατική επιδότηση -ρεκόρ που θα είναι της τάξης των 2 δισ. ευρώ, θα ενισχυθούν νοικοκυριά και επιχειρήσεις ώστε να καλυφθεί το μεγαλύτερο μέρος των επιβαρύνσεων στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος για τον Σεπτέμβριο.

Σε αυτό το ποσό θα ανέλθει η συνολική κρατική ενίσχυση όπως αποκάλυψε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Όπως είπε ο υπουργός, οι κυβερνητικές ανακοινώσεις θα γίνουν άμεσα.

Υπενθυμίζεται ότι η επιδότηση που είχε ανακοινωθεί για τον Αύγουστο ήταν ύψους 1,136 δισ. ευρώ. 

Σύμφωνα με όσα είπε σήμερα ο Χρ. Στα¨ϊκούρας στον Real FM, στόχος της επιδότησης που θα ανακοινωθεί, θα είναι η τελική τιμή της κιλοβατώρας στη λιανική να κινηθεί στα επίπεδα των 0,15-0,17 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι για τον Αύγουστο η αρχική τιμή από τους περισσότερους προμηθευτές κυμάνθηκε μεταξύ 48 και 50 λεπτών και «προσγειώθηκε» στα 15-17 λεπτά μετά την κρατική στήριξη που διαμορφώθηκε τον τρέχοντα μήνα στα 33,7 λεπτά ανά κιλοβατώρα.

Για τον ίδιο μήνα (Αύγουστο), η συνολική επιδότηση από την κυβέρνηση απορρόφησε έως και το 90% της αύξησης για όλους του οικιακούς καταναλωτές για το σύνολο της μηνιαίας κατανάλωσης και για τις κύριες και μη κύριες κατοικίες, το 100% της αύξησης για τους δικαιούχους ΚΟΤ, το 80% της αύξησης για τους μικρομεσαίους επαγγελματίες με παροχή ισχύος μέχρι 35 KVa, και το 82-99% της αύξησης για τους αγρότες.

dikaiologitika.gr