Με διακριτικό το λογότυπο του Κέντρου Πρόληψης ‘ΑΛΚΥΟΝΗ’, ολοκληρώθηκε η κοινωνική προσφορά διανομής προστατευτικών υφασμάτινων μασκών από τον Covid-19, σε σχολικές μονάδες του νομού. Η διανομή των μασκών έγινε στον Δήμο Αγράφων τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου, σε μαθητές και εκπαιδευτικούς των Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων του Δήμου Αγράφων και συγκεκριμένα της Βαλαώρας, Δαφνούλας, Γρανίτσας και Ραπτόπουλου Ευρυτανίας. Η παράδοση έγινε από την Περιφερειακή Σύμβουλο Ευρυτανίας και Πρόεδρο του Δ.Σ. του Αλκυόνη, κα Καλαντζή Αικατερίνη, τον Αντιδήμαρχο Αγράφων και  Αντιπρόεδρο του Δ.Σ. κ. Γκορόγια Παναγιώτη, τον Αντιδήμαρχο Καρπενησίου και Γενικό Γραμματέα του Δ.Σ κ. Σβερώνη Ιωάννη και τον Δημοτικό Σύμβουλο Δήμου Αγράφων κ. Μπράζια Παναγιώτη.

Την προηγούμενη εβδομάδα η Πρόεδρος Κατερίνα Καλαντζή, τα μέλη του Δ.Σ καθώς και οι εργαζόμενες του Κέντρου Πρόληψης «Αλκυόνη» επισκέφτηκαν τα 1ο ,2ο ,3ο και 4ο  Δημοτικά Σχολεία Καρπενησίου, το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο, το ΚΔΑΠ ΜΕΑ και το ΕΕΕΕΚ Καρπενησίου και μοίρασαν μάσκες σε όλους τους μαθητές Δημοτικών  Σχολείων και Νηπιαγωγείων καθώς και στους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης δείχνοντας έτσι την αμέριστη συμπαράσταση τους για την  δύσκολη αυτή περίοδο.

Κατά την  διάρκεια των επισκέψεων στα σχολεία συζητήθηκαν με τους Διευθυντές και τους  εκπαιδευτικούς οι δράσεις του Κέντρου Πρόληψης και οι προοπτικές συνέχισης της συνεργασίας με τα σχολεία κάτω από τις προϋποθέσεις και τους περιορισμούς που επιτάσσουν οι συνθήκες που επιφέρει ο Covid-19. Οι εκπρόσωποι του Κέντρου ευχαρίστησαν θερμά τους Διευθυντές των Δημοτικών Σχολείων Καρπενησίου :  1ου κο Μοτσιόλα Σιδέρη , 2ου κο Ευθυμίου Ιωάννη κο Αντωνίου Δημήτριο 4ου κο Καλαμπάκα Χρήστο καθώς και τον  Διευθυντή του ΕΕΕΕΚ Καρπενησίου κο Τσιγαρίδα Δημήτριο, την Διευθύντρια του ΚΔΑΠ ΜΕΑ κα Μπουμπουρή Κωνσταντίνα. Επίσης, τους Διευθυντές των Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Αγράφων: Βαλαώρας κα Κουρκούνη Παρασκευή, Δαφνούλας κο Μπουρτογιάννη Δημήτριο,  Γρανίτσας κα Ευθυμίου Χριστίνα και  Ραπτοπούλου κα Κουτρομάνου Βασιλική για την υποδοχή και την συνεργασία τους.