Στα μέτρα στήριξης λόγω της πανδημίας Covid – 19, εντάχθηκε ο κλάδος της αιγοπροβατοτροφίας.  Σύμφωνα με τα οριζόμενα στην απόφαση, όπως ισχύει: Δικαιούχοι είναι αιγοπροβατοτρόφοι που δραστηριοποιούνται στον τομέα της πρωτογενούς παραγωγής σε όλη τη χώρα και διαθέτουν ζωικές εκμεταλλεύσεις με τουλάχιστον 20 ενήλικα θηλυκά αιγοπρόβατα (άνω του έτους), έχουν παραδώσει γάλα σε εγκεκριμένες μεταποιητικές μονάδες το έτος 2019 και διατήρησαν την εκμετάλλευσή τους ενεργή έως και την 31-12-2019.

Υπενθυμίζεται ότι το διάστημα υποβολής αίτησης ορίζεται έως και την 8η Οκτωβρίου 2020.

Όπως έχει τονίσει ιδιαίτερα ο  Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Κτηνιατρικής κ. Δημήτρης Βουρδάνος, από την αρχή της εμφάνισης κρουσμάτων κορωνοϊού, με κλειστά τα μαγαζιά σίτισης, τα  lockdown που ακολούθησαν πριν, αλλά και κατά την διάρκεια της πασχαλινής περιόδου, οι επιπτώσεις στους παραγωγούς στον τομέα της αιγοπροβατοτροφίας είναι μεγάλες και οι απώλειες εισοδήματος του κτηνοτρόφου ακόμη πιο σημαντικές. Η ένταξή τους στα μέτρα στήριξης δίνει την δυνατότητα στον κλάδο να αμβλύνει  αρνητικές καταστάσεις, τις οποίες  υπέστησαν από τα περιοριστικά μέτρα της πανδημίας.

Σε αντίστοιχες και επανειλημμένες επιστολές προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Μάκη Βορίδη, αλλά και στις συναντήσεις των θεματικών Aντιπεριφερειαρχών, είχαν τονιστεί τα μεγάλα προβλήματα που έχουν προκύψει στον πρωτογενή τομέα, η δύσκολη κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι  αιγοπροβατοτρόφοι λόγω των περιοριστικών μέτρων, καθώς και η επιτακτική ανάγκη για ένταξή τους στα μέτρα στήριξης, ώστε να συνεχίσουν να ασκούν απρόσκοπτα το παραγωγικό τους έργο.

«Αισθανόμαστε ιδιαίτερη ικανοποίηση καθώς ήταν ένα από τα πρώτα ζητήματα που είχαμε θέσει στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Μάκη Βορίδη. Επιδιώκουμε να υπερασπιζόμαστε όλα τα αιτήματα των Στερεοελλαδιτών, να προστατεύσουμε την παραγωγή, να στηρίξουμε τον πρωτογενή τομέα και να κρατήσουμε ισχυρά τα θεμέλια της αγροτικής ανάπτυξης», δήλωσε σχετικά ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης & Κτηνιατρικής κ. Δημήτρης Βουρδάνος.