Με εκπαιδευτικά προγράμματα, ταξίδια στο εξωτερικό και αγιασμούς βρήκε ο Οκτώβριος τις σχολικές μονάδες της Α΄θμιας και Β’θμιας Εκπαίδευσης της Ευρυτανίας. Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί τους μπήκαν για τα καλά στην νέα εκπαιδευτική χρονιά.

Erasmus Rivers για το 1ο Δημοτικό Καρπενησίου

Μετά την περσινή αναβολή των προγραμμάτων Erasmus, το 1ο Δημοτικό Καρπενησίου ξεκίνησε την  ‘εκπαιδευτική του περιπέτεια’ ταξιδεύοντας για τη γειτονική Βουλγαρία μιας και συμμετέχει στο ευρωπαϊκό και διαπολιτισμικό πρόγραμμα + Rivers. Θα ακολουθήσουν τα ταξίδια των μαθητών στη Λιθουανία και την Πορτογαλία για τους τέσσερεις μαθητές και τους δασκάλους τους, με επικεφαλής τον διευθυντή του σχολείου κ. Σιδέρη Μοτσιόλα. Στην υλοποίηση του προγράμματος συνέβαλε και η οικονομική ενίσχυση από την Π.Ε. Ευρυτανίας και τον οργανισμό ΟΠΑΣΤΕ της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Στο Δήμο Καρπενησίου το Γυμνάσιο Λ.Τ. Κερασοχωρίου

Την Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2021 το Γυμνάσιο Λ.Τ. Κερασοχωρίου πραγματοποίησε ημερήσια εκπαιδευτική εκδρομή με προορισμό το Καρπενήσι. Οι μαθητές και οι καθηγητές του σχολείου είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν την επετειακή εικαστική έκθεση στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης Κορυσχάδων, με τίτλο “Το ΄21 με τον χρωστήρα & τη γραφίδα”. Στην συνέχεια βρέθηκαν στο εργαστήριο παραδοσιακών ζυμαρικών “Η γιαγιά Ερασμία”, στο Καρπενήσι, αποκομίζοντας εμπειρίες και πληροφορίες για την επιχειρηματικότητα και τα τοπικά προϊόντα του νομού.

Πραγματοποιήθηκε με καθυστέρηση ενός σχεδόν μήνα από την έναρξη του νέου σχολικού έτους, γιατί η δασκάλα του σχολείου ανέλαβε υπηρεσία μόλις πριν μερικές ημέρες, την Πέμπτη 7 Οκτωβρίου, ο αγιασμός στο μονοθέσιο Δημοτικό Σχολείο Αγράφων για το νέο σχολικό έτος 2021-2022.

Τον αγιασμό του σχολείου και σε μια συγκινητική τελετή, τέλεσε ο εφημέριος του χωριού πατέρας Σωτήριος Σαλαμάρας και παρέστησαν η Αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Αγράφων κ. Κοτρώνα Αννέτα, ο Αντιδήμαρχος Δημοτικής Ενότητας Αγράφων κ. Δημητρόπουλος Χρήστος, ο Οργανωτικός Συντονιστής του Περιφερειακού Κέντρου Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (ΠΕΚΕΣ) Στερεάς Ελλάδας και αρμόδιος Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου Δρ. Χρίστος Μαρκαντώνης, η Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ευρυτανίας Δρ. Ευαγγελία Ρόγκα, η Δασκάλα του Σχολείου κ. Μαχαίρα Δωροθέα, οι τέσσερις μαθητές του σχολείου και οι γονείς και κηδεμόνες τους.