Συγκρατημένοι οι ειδικοί

Ανησυχία για το επόμενο 15μερο

Θετικά μπορούμε να πούμε ότι είναι τα νέα για τον αριθμό των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ευρυτανία, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες που μας παρείχε ο υπεύθυνος του ΕΟΔΥ Ευρυτανίας κ. Τσουροπλής Χρήστος ο αριθμός μειώνεται σε σχέση με το αριθμό των κρουσμάτων που σημειώθηκαν στις αρχές Νοεμβρίου. Μόλις δύο νέα κρούσματα σημειώθηκαν τη Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2020 από τα δείγματα του Κλιμακίου του ΕΟΔΥ Ευρυτανίας, ενώ περίπου 160 είναι τα άτομα που βρίσκονται ακόμη σε καραντίνα, καθώς είχαν βρεθεί θετικοί. Σύμφωνα με τον Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Καρπενησίου κ. Καρατσίκη κανένας πολίτης θετικός στον κορωνοϊό δεν εισήχθη στο Νοσοκομείο τις τελευταίες μέρες, ενώ μέχρι σήμερα νοσηλεύονται 8 άτομα. Διασωληνωμένος στο Νοσοκομείο του Ρίου μεταφέρθηκε ένας άνδρας 72 ετών που νοσηλεύονταν αρκετές μέρες στο Νοσοκομείο Καρπενησίου.Δεν είναι όμως ακόμη γνωστός ο αριθμός των πολιτών του Νομού μας που έχουν διαγνωστεί με κορωνοϊό, από μοριακούς ελέγχους που έχουν πραγματοποιήσει οι ίδιοι οι πολίτες σε διάφορα εργαστήρια. Οι ειδικοί όμως φαίνεται να είναι συγκρατημένοι και συνιστούν στους πολίτες να μην επαναπαύονται. Όσοι βρίσκονται σε καραντίνα πρέπει να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των γιατρών τους, ώστε να αποφευχθεί η διάδοση του νέου ιού, συνιστά ο υπεύθυνος του Κλιμακίου. Παράλληλα, κρούσματα βρέθηκαν και στις κοινωνικές δομές του Δήμου Καρπενησίου και συγκεκριμένα σε 5 υπηρεσίες. Η δημοτική αρχή έχει προχωρήσει σε απολύμανση των χώρων αλλά και σε αναστολή λειτουργίας ορισμένων τμημάτων.

Έντονη ανησυχία εκφράζουν παράλληλα οι γιατροί για το επόμενο δεκαπενθήμερο που είναι κρίσιμο, καθότι σύμφωνα με τις δηλώσεις της Κυβέρνησης οι μαθητές θα επιστρέψουν στα σχολεία στις αρχές Δεκεμβρίου, πλησιάζουν οι γιορτές των Χριστουγέννων, ενώ φόβος υπάρχει και σε τυχόν χαλάρωση των μέτρων, με την ελεύθερη μετακίνηση των πολιτών από νομό σε νομό, που θα επιφέρει την εκ νέου αύξηση των κρουσμάτων, θέτοντας την κατάσταση εκτός ελέγχου.

Κρούσματα και στο Δήμο Αγράφων

Το Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ την Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2020 μετέβη στη Βαλαώρα Δήμου Αγράφων για την πραγματοποίηση ελέγχου για κορωνοϊό. Έγιναν δύο rapidtest σε άτομα που βρέθηκαν στη Βαλαώρα, αλλά κατοικούν στο Ραπτόπουλο και διαγνώστηκαν δύο θετικοί. Οι άνθρωποι τέθηκαν σε καραντίνα, χωρίς να συντρέχει κίνδυνος για τους υπόλοιπους κατοίκους.