Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα 15΄ | Χρόνος μαγειρέματος: 40’ | Μερίδες: 4
Υλικά
1 ½ κιλό μελιτζάνες φλάσκες
½ κιλό μοσχαρίσιο κιμά
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι λάδι
2 φλιτζάνια κεφαλοτύρι τριμμένο
½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
3 τομάτες ξεφλουδισμένες και τριμμένες
1 κουταλιά βούτυρο λιωμένο
3 αυγά
½ φλιτζάνι γάλα
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένουμε τις μελιτζάνες τις κόβουμε σε λεπτές φέτες και τις βάζουμε σε μια λεκάνη με
νερό και αλάτι για 1 ώρα. Τις ξεπλένουμε τις στραγγίζουμε τις αλείφουμε με λάδι και τις
ψήνουμε στο φούρνο σε σχάρα μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα. Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε
το κρεμμύδι με μισό φλιτζάνι λάδι μετά προσθέτουμε το κιμά και ανακατεύουμε μέχρι να
πιεί τα υγρά του, κατόπιν προσθέτουμε τη τομάτα το μαϊντανό αλάτι πιπέρι λίγο νερό και
σιγοβράζουμε μέχρι να μείνει με λίγη σάλτσα, αφήνουμε να κρυώσει και προσθέτουμε το
μισό τυρί. Παίρνουμε μια φέτα μελιτζάνας βάζουμε μια κουταλιά του γλυκού κιμά και το
τυλίγουμε σε ρολό, το τοποθετούμε σε πυρίμαχο σκεύος αλειμμένο με λάδι και
συνεχίζουμε με τις υπόλοιπες μελιτζάνες και κιμά. Σε ένα μπολ χτυπάμε το αυγό
προσθέτουμε το γάλα περιχύνουμε τα ρολάκια μας και πασπαλίζουμε από επάνω με το
υπόλοιπο τυρί. Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς στο φούρνο για 40 λεπτά περίπου.
*Συνταγή του Γιώργου Τσελεμεντέ