Οι ακυρώσεις των αποκριάτικων εκδηλώσεων σε όλη την Ελλάδα, λόγω των προληπτικών μέτρων κατά της εξάπλωσης του «Κορωναϊού», ιού με την επίσημη ονομασία Covid-19, που αποφάσισε η κυβέρνηση, φαίνεται να μην πτοεί τους ταξιδιώτες των Αποκριών.

Όλοι οι τουριστικοί προορισμοί, έντρομοι παρακολουθούν τις εξελίξεις μιας και το οικονομικό πλήγμα θα είναι τεράστιο ιδιαίτερα σε περιοχές που φιλοξενούν παραδοσιακά μεγάλες αποκριάτικες εκδηλώσεις. Το Καρπενήσι και οι γύρω περιοχές, περίμενε μεγάλο αριθμό επισκεπτών για το τριήμερο της Καθαρής Δευτέρας, γεγονός που επιβεβαιώνεται από την πληρότητα στα καταλύματα, κάτι που ευτυχώς δεν αναμένεται να αλλάξει, όπως αναφέρει στον Ευρυτανικό Παλμό ο Πρόεδρος Ξενοδόχων Ευρυτανίας κ. Χονδρός, παρόλες τις απαγορεύσεις.

Ο κ. Χονδρός επιβεβαιώνει ότι δεν υπάρχουν ακυρώσεις – ή είναι πολύ λίγες – για το τριήμερο που ξεκινά και αναμένονται οι επισκέπτες κανονικά στα καταλύματά τους, να χαρούν τις ολιγοήμερες διακοπές τους, παρά το φόβο του κορωναϊού. Δεν ισχύει το ίδιο όμως και για την επόμενη περίοδο μέχρι και το Πάσχα, για την οποία ήδη υπάρχουν ακυρώσεις και αναμένονται κι άλλες.