Με μεγαλοπρέπεια η εξόδιος ακολουθία του πρ. Μητροπολίτη Καρπενησίου

3000
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Πλήθος κόσμου και κληρικών αποχαιρέτησαν τον πρ. Καρπενησίου Νικόλαο

Το πρωί της Πέμπτης 17 Ιανουαρίου 2019, τελέστηκε με μεγαλοπρέπεια η εξόδιος ακολουθία του μακαριστού πρ. Μητροπολίτη Καρπενησίου Νικολάου, που έφυγε από τη ζωή πλήρης ημερών, σε ηλικία 90 ετών.

Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας Καρπενησίου, προεξάρχοντος του νυν Μητροπολίτη Καρπενησίου κ. Γεωργίου και παρουσία Μητροπολιτών από όλη την Ελλάδα, πλήθους Ιερέων από ολόκληρη την Ευρυτανία και φυσικά πλήθους κόσμου που έσπευσε να αποχαιρετήσει τον επί 37 χρόνια ποιμενάρχη του.

Στην εξόδιο ακολουθία παρευρέθηκαν οι Μητροπολίτες Φθιώτιδας, Νέας Σμύρνης, Αιτωλίας, Θηβών, Κοζάνης και Θεσσαλιώτιδος, σύσσωμη η πολιτική και πολιτειακή ηγεσία του νομού, ο Αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας κ. Άρης Τασιός, ο Δήμαρχος Καρπενησιού κ. Νίκος Σουλιώτης, ο Δήμαρχος Αγράφων κ. Θεόδωρος Μπαμπαλής, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ευρυτανίας κ. Γιάννης Νικοπολίδης, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κ. Σταύρος Φακίτσας, οι περιφερειακοί σύμβουλοί Ευρυτανίας κα Κατερίνα Καλαντζή και Βασίλης Φακίτσας, αντιδήμαρχοι, εκπρόσωποι φορέων, συλλόγων, κληρικοί και πολλοί πολίτες. Ο Βουλευτής Ευρυτανίας κ. Κώστας Κοντογεώργος, βρέθηκε το μεσημέρι στον Ι.Ν. της Μητρόπολης αποδίδοντας φόρο τιμής στον πρ. Μητροπολίτη Νικόλαο, μιας και την ημέρα της κηδείας έπρεπε να βρίσκεται στη Βουλή.

Επικήδειο ανέγνωσε ο αρχιερατικός επίτροπος π. Νικόλαος Σταμούλης, εκ μέρους της Ιεράς Μητρόπολης Καρπενησίου, ενώ για τον προκάτοχό του συγκινημένος μίλησε και ο νυν Μητροπολίτης Καρπενησίου κ. Γεώργιος.

Μετά την εξόδιο ακολουθία, ακολούθησε πομπή της σωρού από τον Ι.Ν. Αγίας Τριάδας έως το ξωκλήσι του Αγίου Γεωργίου, πίσω από το Μητροπολιτικό Μέγαρο, όπου και ετάφη ο μακαριστός, σε χώρο πίσω από το Ιερό του Ναού.