Με μια ανάρτηση και πολλές ευχές ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, επισφράγησε ως επίσημη υποψηφιότητα για την Περιφέρεια Αττικής, τον «άνθρωπο των ειδικών αποστολών», Νίκο Χαρδαλιά.

Σε μια κατά τα άλλα εθιμοτυπική συζήτηση, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής ανέπτυξε τις βασικές προτεραιότητες της υποψηφιότητάς του στον πρωθυπουργό και πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας με τον οποίο συναντήθηκε το πρωί της Τρίτης, ανοίγοντας και επίσημα την έναρξη της προεκλογικής περιόδουγια τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Αξίζει να σημειωθεί ότι η συνάντηση διήρκεσε περίπου τρεις ώρες.

Να σημειωθεί πως η απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να επιλέξει ως επίσημη υποψηφιότητα για την Περιφέρεια Αττικής, τον κ.Χαρδαλιά, έρχεται να κλείσει την εκκρεμότητα, μετά τη διατυπωμένη δυσαρέσκεια για τον «ατυχή χορό» του Γιώργου Πατούλη στο Ζάππειο, αλλά παράλληλη αποτελεί και ένα μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσειςπως όποια συμπεριφορά παρεκκλίνει από τις Αρχές που έχει θέσει το Μαξίμου και δυσαρεστεί τον κόσμο θα έχει άμεση απάντηση.

Την ίδια ώρα, με αφορμή τα χρίσματα για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, ο Μητσοτάκης ξεκαθαρίζει πως στόχος είναι η επιλογή προσώπων που μπορούν να συνεργαστούν με στόχο την υλοποίηση του κυβερνητικού σχεδίου για ανάπτυξη.

Στην επιλογή του Χαρδαλιά για τη θέση συνεκτιμήθηκαν «η προσφορά του τόσο στο κόμμα, όσο και στην αυτοδιοίκηση», όπως άλλωστε διευκρίνισε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

Στο μεταξύ, η ανακοίνωση της απόσυρσης της υποψηφιότητας του Γιώργου Πατούλη για την Περιφέρεια Αττικής, φαίνεται να έβαλε τέλος στην κρίση των τελευταίων 24ωρων.

Στην ανακοίνωσή του, ο κ. Πατούλης τονίζει πως παραμένει πιστός στις αρχές και τις αξίες της παράταξής του και υπογραμμίζει πως η Νέα Δημοκρατία «είναι η καρδιά του και δεν αποτελεί σημαία ευκαιρίας για προσωπική ανέλιξη».

Υπογραμμίζει δε πως «δεν δημιούργησε ποτέ πρόβλημα στο κόμμα του» και δεν πρόκειται να το κάνει τώρα, ενώ ξεκαθαρίζει ότι θα «στηρίξει την επιλογή» της Νέας Δημοκρατίας.

(Πηγή: cnn.gr)