‘‘Στους δύσκολους καιρούς που ζούμε, η τέχνη, πέραν της καλλιτεχνικής της αξίας, γίνεται βάλσαμο και αφορμή για επικοινωνία μεταξύ μας, κάτι που αποτελεί πανανθρώπινη ανάγκη. Γι’ αυτό και οργανώνουμε μια έκθεση ζωγραφικής με έργα σύγχρονων διακεκριμένων καλλιτεχνών στο ιστορικό σχολείο της Παλαιάς Βίνιανης’’, αυτά ανέφερε το κάλεσμα της Ιεράς Μητρόπολης Καρπενησίου για τα εγκαίνια την έκθεσης ζωγραφικής που διοργανώνει στον ιστορικό οικισμό του Δήμου Αγράφων, το Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2021.

Το ’παρών’ στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης της Παλαιάς Βίνιανης έδωσαν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Καρπενησίου κ.κ. Γεώργιος, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής κ. Νίκος Βούτσης, ο δήμαρχος Αγράφων Αλέξης Καρδαμπίκης, αντιδήμαρχοι του δήμου Αγράφων και κάτοικοι της περιοχής. Ξεχωριστή αναφορά αξίζει να γίνει στην εθελόντρια κ. Βούλα Σούκη που στηρίζει τη διοργάνωση, αποδεικνύοντας για μια ακόμα φορά με έμπρακτο τρόπο την αφοσίωσή της στην ανάδειξη του ιστορικού οικισμού του Δήμου Αγράφων.

Στην έκθεση εκτίθενται τα έργα των καλλιτεχνών: Ανδρουτσάκη Σ., Αντωνοπούλου Δ., Βατανίδη Σ., Βουδούρογλου Χ., Γκαρτσέα Ε., Δεβετζή Α., Μαρκόπουλου Κ., Παπαδόπουλου Δ., Παπανικολάου Β., Παπασάικα Β., Περιβολάρη Κ., Ρίνα Β., Σεβαστάκη Δ., Στρατάκη Ν., Τούντα Π. Τα θέματα έμπνευσής τους προέρχονται τόσο από το αστικό, αλλά και το περιβάλλον της υπαίθρου, ενώ δεν λείπουν και οι προσωπογραφίες. Δυστυχώς ο ζωγράφος Κυριάκος Κατζουράκη που προγραμματίζονταν επίσης να συμμετέχει με έργα του στην έκθεση, δεν συμμετείχε τελικά, καθώς έφυγε από τη ζωή μια μέρα πριν τα εγκαίνιά της, μετά από πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε.

Η έκθεση ζωγραφικής θα διαρκέσει έως το τέλος του μήνα, στις 31 Οκτωβρίου 2021.