8 ποτήρια μούστο βρασμένο

1 ποτήρι σιμιγδάλι ψιλό

¼ ποτήρι αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1  ποτήρι αμύγδαλα άψητα ξεφλουδισμένα

1 ποτήρι νερού καρύδια μισοκομμένα

1 κ.σ. μέλι

λίγη κανέλα και γαρίφαλα κοπανισμένα ψιλά

Βάζουμε το μούστο σε κατσαρόλα να ζεσταθεί. Προσθέτουμε το αλεύρι και το σιμιγδάλι ανακατεύοντας με σύρμα για να μη σβολιάσουν. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνουμε το μέλι, τα αμύγδαλα, τα καρύδια (κρατάμε λίγα για το πασπάλισμα), την κανέλα, τα γαρίφαλα και τα ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε σε μπώλ, αφού πρώτα πασπαλίσουμε τον πάτο με τους ξηρούς καρπούς και κατόπιν την επιφάνεια της μουσταλευριάς.

Τη μουσταλευριά μπορούμε να την απολαύσουμε και τις υπόλοιπες εποχές του χρόνου, όταν δεν έχουμε μούστο, διαλύοντας 1 ποτήρι πετιμέζι σε 4 ποτήρια νερό.

Συνταγή: ‘Και στην Κορφή Κανέλα’,  ΚΟΙΝΣΕΠ  Ή ΕΥΡΥΤΗ’