Χρόνος Εκτέλεσης: 25 λεπτά | Χρόνος Ψησίματος: 45 λεπτά | Μερίδες: 8 – 10

Υλικά

Για τη ζύμη

240 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις

160 γρ. Ζάχαρη Άχνη

35 γρ. Κόρν Φλάουρ

1 πρέζα Αλάτι

180 γρ. Βούτυρο, σε θερμοκρασία δωμάτιου, κομμένο σε κομμάτια

Για τη γέμιση

300 γρ. Αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου

300 γρ. Ζάχαρη Κρυσταλλική

10 γρ. Ξύσμα Λεμονιού

190 γρ. Χυμό Λεμόνι

110 γρ. Αλεύρι

Ζάχαρη Άχνη, για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

Για τη ζύμη

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς. Λαδώνουμε ελαφρά ένα ταψί 14×10. Ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη άχνη, το κόρν φλάουρ και το αλάτι. Στη συνέχεια τοποθετούμε σε ένα μίξερ το παραπάνω μείγμα και ρίχνουμε μέσα το βούτυρο. Τα χτυπάμε για 8 – 10 λεπτά, μέχρι το μείγμα να είναι κίτρινο ωχρό και να τρίβεται. Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και το πιέζουμε με τα δαχτυλά μας για να γίνει ενιαίο. Παγώνουμε για 30 λεπτά και στη συνέχεια ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά*.

Για τη γέμιση

Χτυπάμε τα αυγά, τη ζάχαρη, το ξύσμα λεμόνι, το χυμό και το αλεύρι. Αδειάζουμε πάνω σε ζεστή ζύμη και ψήνουμε για 30 – 35 λεπτά*, μέχρι να κάτσει και να σταθεροποιηθεί η ζύμη. Το αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κόβουμε σε τετράγωνα.

Πηγή: www.stratosiosifellis.com