Την Παρασκευή πληρώνονται επιστρεπτέα προκαταβολή 5 και επίδομα θέρμανσης, ενώ επιβεβαιώνεται το πλαφόν των 100.000 ευρώ για την επιστρεπτέα προκαταβολή 5, όπως σας είχε ενημερώσει από νωρίς το Dnews.

Για τις επιχειρήσεις που με βάση τη Δ1α/ΓΠ.οικ. 3060/2021 – ΦΕΚ 89/Β/16-1-2021 απόφαση παραμένουν κλειστές με κρατική εντολή (εστίαση, γυμναστήρια, επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς του πολιτισμού, αθλητισμού κτλ.), προβλέπονται αυξημένα κατώτατα όρια ενίσχυσης, ύψους 2.000 ευρώ εάν η επιχείρηση απασχολεί έναν έως πέντε εργαζομένους, και 4.000 ευρώ εάν απασχολεί άνω των πέντε εργαζομένων.
Για όλες τις υπόλοιπες επιχειρήσεις, το κατώτατο όριο ενίσχυσης ορίζεται σε 1.000 ευρώ.

Το ανώτατο όριο ενίσχυσης ανέρχεται στις 100.000 ευρώ, ανάλογα με την πτώση τζίρου που παρουσιάζει η επιχείρηση κατά τους μήνες Σεπτέμβριο έως Δεκέμβριο του 2020, σε σύγκριση με τους αντίστοιχους μήνες του προηγούμενου έτους.

Για το επίδομα θέρμανσης, χρειάζεται να κάνετε μια μαθηματική πράξη. Θα πολλαπλασιάσετε το ποσό των 220 ευρώ επί τον συντελεστή που αναλογεί στην περιοχή σας ο οποίος με τη σειρά του είναι διαφορετικός ανάλογα με τον Ταχυδρομικό Κώδικα.

Θα βρείτε τον συντελεστή στον σχετικό πίνακα που δημοσιεύεται εδώ στο συνημμένο αρχείο. Οι κωδικοί κυμαίνονται από 0,12 και φτάνουν στο 1,62. Έτσι, ένα νοικοκυριό χωρίς παιδιά, μπορεί να λάβει από 80 ευρώ (δεν έχει χαμηλότερο ποσό) έως και 356 ευρώ αν δεν έχει παιδιά ενώ στο μέγιστο όριο (το οποίο ισχύει για πολύ λίγες και ορεινές περιοχές) το όριο προσαυξάνεται κατά 10% ανάλογα με τον αριθμό του κάθε παιδιού. Να σημειωθεί ότι φέτος, προστέθηκαν στον κατάλογο των δικαιούχων 130.000 καταναλωτές με διαφορετικό καύσιμο από το πετρέλαιο θέρμανσης (κυρίως το φυσικό αέριο).

dikaiologitika.gr