Χρόνος προετοιμασίας: ’ | Χρόνος ψησίματος: 12- 15’ | Μερίδες: 24

Υλικά

Για την ζύμη

4 φλ. αλεύρι γ.ο.χ

1 κ.γ. κανέλλα

Λίγο γαρύφαλλο τριμμένο

227 γρ. ανάλατο βούτυρο

1/2 φλ. καστανή ζάχαρη

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

1¼ κ.γ. baking powder

1/2 κ.γ. ginger τριμμένο

1/2 κ.γ. αλάτι

1 φλ. κρυσταλλική ζάχαρη

1 μεγάλο αυγό

⅔ φλ. πουρέ γλυκοκολοκύθας (150 γρ.)

Για την γέμιση

170 γρ. τυρί κρέμα

1 μεγάλος κρόκος αυγού

2 κ.σ. αλεύρι γ.ο.χ (15γρ. περίπου)

3 κ.σ. κρυσταλλική ζάχαρη

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το τυρί κρέμα με την ζάχαρη, χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα σιλικόνης. Προσθέτουμε τον κρόκο και την βανίλια και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Έπειτα ρίχνουμε το αλεύρι και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα απαλό μείγμα. Σκεπάζουμε το μπολ και άστο 1 ώρα στο ψυγείο να κρυώσει. Για τη ζύμη σ’ ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το baking powder, την κανέλλα, το ginger, το γαρύφαλλο και το αλάτι. Ανακατεύουμε και τα βάζουμε το μπολ στην άκρη. Σ’ ένα μίξερ ανακατεύουμε το βούτυρο, την κρυσταλλική ζάχαρη και την καστανή ζάχαρη μέχρι να γίνουν ένα αφράτο μείγμα (περίπου 4 λεπτά). Στη συνέχεια προσθέτουμε το αυγό και την βανίλια και ανακατεύουμε καλά. Παίρνουμε το μπολ με το μείγμα με το αλεύρι και τα μπαχαρικά και ρίχνουμε το μισό στο μπολ με το βούτυρο και μετά σε χαμηλή ταχύτητα προσθέτουμε και τον πουρέ της γλυκοκολοκύθας. Στη συνέχεια ρίχνουμε το υπόλοιπο μισό και ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά το μείγμα, μέχρι να ομογενοποιηθεί. Σκεπάζουμε και αφήνουμε το να κρυώσει για μισή ώρα περίπου. Στη συνέχεια, με ένα κουτάλι της σούπας παίρνουμε τη ζύμη και φτιάχνουμε τα μπισκότα, τοποθετώντας τα σε λαδόκολλα. Βάζουμε το φούρνο να προθερμαίνεται στους 180°. Βάζουμε σε καθένα από αυτά μία κουταλιά του γλυκού της κρέμας τυριού στο κέντρο τους και πιέζουμε τις άκρες καλά για να κλείσουν.

Πηγή: www.missbloom.gr