Χρόνος Προετοιμασίας: 15’ | Χρόνος Ψησίματος: 55’ | Μερίδες: 8

Υλικά

8 μπουτάκια κοτόπουλου

1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο

1 μέτριο ξερό κρεμμύδι

2 σκελίδες σκόρδο

1 κόκκινη (ή κίτρινη) πιπεριά

2 μελιτζάνες φλάσκες

3 μέτρια κολοκυθάκια

2 μέτριες πατάτες

1 σπιτικό ζωμό κότας ή λαχανικών, διαλυμένο σε ½ φλ. βραστό νερό

2 κουτιά ντοματάκια κονκασέ

1 κ.σ. πελτές ντομάτας

1 κ.γ. ζάχαρη

αλάτι πιπέρι

5 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό + λίγο επιπλέον για πασπάλισμα

Εκτέλεση

Σε μια μεγάλη, φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνετε το μισό ελαιόλαδο, σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία, και σοτάρετε τα μπουτάκια κοτόπουλου για 6-7 λ περίπου ή μέχρι να πάρουν χρώμα απ’ όλες τις πλευρές. Τα βγάζετε από τη κατσαρόλα και τα μεταφέρετε με μια τσιμπίδα σε πιατέλα. Προσθέτετε στη κατσαρόλα το υπόλοιπο ελαιόλαδο και μόλις κάψει καλά, ρίχνετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τη πιπεριά, κομμένα σε καβάκια και τα σοτάρετε για 3-4 λ περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν. Αυξάνετε τη θερμοκρασία, προσθέτετε τις μελιτζάνες, τα κολοκυθάκια και τις πατάτες σε κύβους και συνεχίζετε το σοτάρισμα, ανακατεύοντας συχνά, για 3 λ περίπου. Ρίχνετε το πελτέ, τον τρίβετε στη βάση της κατσαρόλας για ½ λεπτό να βγάλει τα αρώματά του, ρίχνετε τα ντοματάκια κονκασέ, τη ζάχαρη, αλατοπίπερο και το ζωμό κότας ή λαχανικών διαλυμένο σε μισό φλιτζάνι βραστό νερό. Ξαναβάζετε τα μπουτάκια στη κατσαρόλα, μειώνετε σε χαμηλή τη θερμοκρασία, σκεπάζετε τη κατσαρόλα και σιγοβράζετε το φαγητό σας για 40’ περίπου ή μέχρι να ψηθεί καλά το κοτόπουλο. Στα 30’ βρασίματος προσθέτετε τις 5 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό και συνεχίζετε το μαγείρεμα με ξεσκέπαστη τη κατσαρόλα για να “σωθούν” τα υγρά και μείνει το φαγητό με λαδάκι του. Κατά τη διάρκεια του βρασίματος μην ανακατεύετε, απλά ανακινείτε τη κατσαρόλα να ανακατευτούν. Σερβίρετε το φαγητό σας πασπαλισμένο με ψιλοκομμένο μαϊντανό, με φρέσκο ζεστό ψωμί και τυρί φέτα.

Πηγή: www.sintayes.gr