Μόνιμες προσλήψεις στις Περιφέρειες της χώρας.

2212

Συνάντηση τριών ωρών πραγματοποιήθηκε ανάμεσα στον Υπουργό Εσωτερικών, Αλέξη Χαρίτση και τους Περιφερειάρχες της χώρας. Στην συνάντησή τους οι Περιφερειάρχες ζήτησαν την ενίσχυση των Περιφερειών σε προσωπικό και οικονομικούς πόρους για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις αυξημένες αρμοδιότητες, που έχουν αναλάβει οι ΟΤΑ β΄ βαθμού από τον «Κλεισθένη», όπως ο καθαρισμός και η αστυνόμευση των ρεμάτων.

Ο κ. Χαρίτσης, στην παρθενική του συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ) ως υπουργός Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι θα υπάρξουν προσλήψεις προσωπικού, στοχευμένες και ιεραρχημένες ανάλογα με τις ανάγκες των Περιφερειών, λαμβάνοντας υπόψη και τους δημοσιονομικούς περιορισμούς.

Επίσης, ανακοίνωσε διπλασιασμό των επενδυτικών πόρων προς τις Περιφέρειες (από 32 εκατ. ευρώ το 2017 σε 64 εκατ. ευρώ φέτος) και τη δημιουργία χρηματοδοτικού προγράμματος, στα πρότυπα του «ΦιλόΔημος», για την αρμοδιότητα των ρεμάτων.

Τέλος, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο κ. Χαρίτσης, τόνισε, ότι το υπουργείο θα προχωρήσει σε νέα μεταρρυθμιστική πρωτοβουλία, ως πρόγραμμα «Κλεισθένης ΙΙ» και όλοι οι αρμόδιοι εργάζονται εντατικά για την άμεση υλοποίηση του.