Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας χρηματοδότησε μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, δημοπράτησε και συμβασιοποίησε έργο προϋπολογισμού 495.000 € για τα αναγκαία τεχνικά έργα και την ασφαλτόστρωση του οδικού τμήματος Νέου Αργυρίου – Όρια Νομού Ευρυτανίας – Γέφυρα Αυλακίου.

Η περιοχή του έργου βρίσκεται στη Δημοτική Ενότητα Ασπροποτάμου του Δήμου Αγράφων και συνδέει την Τοπική Κοινότητα Νέου Αργυρίου με τον Νομό Καρδίτσας, έως τη Γέφυρα Αυλακίου.

Οι εργασίες ασφαλτόστρωσης θα γίνουν σε δυο τμήματα:

  • Το πρώτο τμήμα της οδού που θα κατασκευαστεί έχει μήκος 1.300 μέτρα και βρίσκεται εντός του Νομού Καρδίτσας.
  • Το δεύτερο τμήμα που θα ασφαλτοστρωθεί αφορά τσιμενταρισμένη οδό μήκους 800 μέτρων περίπου, η οποία βρίσκεται εντός του Νομού Ευρυτανίας.

Η ημερομηνία περαίωσης του έργου ορίστηκε στους δεκαοκτώ (18) μήνες.

«Παρεμβαίνουμε σε κάθε γωνιά της Στερεάς Ελλάδας και  χρηματοδοτούμε αναγκαία έργα για τον τόπο μας και για τους συμπολίτες μας. Αυτό κάνουμε και στα όρια της Ευρυτανίας με το Νομό Καρδίτσας. Δημοπρατήσαμε και ήδη συμβασιοποιήσαμε ακόμη ένα οδικό έργο, με στόχο να άρουμε την Ευρυτανία από την… απομόνωση, να πολλαπλασιάσουμε την επισκεψιμότητα και τις αναπτυξιακές προοπτικές της», δήλωσε  ο  Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός.

«Με την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου ολοκληρώνουμε τη σύνδεση του νομού μας με την Καρδίτσα και συγκεκριμένα με την Γέφυρα Αυλακιού, υλοποιώντας μεγάλο κομμάτι του έργου και εκτός του όμορου Νομού. Έτσι, με τον καλύτερο τρόπο ανταποκρινόμαστε στις εκτεταμένες ανάγκες του οδικού μας δικτύου και προχωράμε σε   νέες   κατασκευές, που αίρουν την απομόνωση της περιοχής και απαντούν σε χρόνια προβλήματα προσβασιμότητας του νομού μας», δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ευρυτανίας Αριστείδης Τασιός.