Νίκη Σπανού στη Στερεά Ελλάδα

2919

Σάρωσε στην Ευρυτανία με 61,93%

Νικητής αναδείχθηκε ο Φάνης Σπανός στην εκλογική του αναμέτρηση με τον Απόστολο Γκλέτσο, ο οποίος πάλεψε ισάξια για την θέση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας συγκεντρώνοντας τα ποσοστά των 51,6% και 48,4%, αντίστοιχα μένοντας ο κ. Γκλέτσος στην δεύτερη θέση, σύμφωνα με τα ως τώρα αποτελέσματα. Στα δύο χωρίστηκε η Περιφέρεια Στερεάς στηρίζοντας εξ ημισείας τους δύο υποψήφιους Περιφερειάρχες. Συγκεκριμένα τα ποσοστά που συγκέντρωσαν έχουν ως εξής: Για τον Φάνη Σπανό, Φωκίδα 55.95%, Φθιώτιδα 42,59%, Ευρυτανία 61,93%, Εύβοια 59,60% και Βοιωτία 49,34%. Αντίστοιχα για τον Απόστολο Γκλέτσο, Φωκίδα 44,05%,Φθιώτιδα 57,41%, Ευρυτανία 38,07% , Εύβοια 40,40% και Βοιωτία 50,66%. Με βάση τα τελευταία αποτελέσματα μεγάλο ήταν το ποσοστό που έλαβε ο νέος πλέον Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός από την Ευρυτανία με ποσοστό 61,93%,την Εύβοια και την Φωκίδα, δείχνοντας οι πολίτες της Ευρυτανίας την στήριξή τους και την εμπιστοσύνη τους στο νέο και πολλά υποσχόμενο πρόσωπο της περιφέρειας. Ο μεγάλος νικητής της εκλογικής αναμέτρησης στις περιφερειακές εκλογές, ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ευρυτανίας, Αριστείδης Τασιός, ο οποίος αναμένεται να έχει λάβει πάνω από 4.000 ψήφους και καταλαμβάνει τη μία εκ των τριών εδρών της Ευρυτανίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο – δεύτερη η κα Καλαντζή και την τρίτη έδρα ο κ. Μπερμπερής από το συνδυασμό Αναγνωστάκη.

Ο Φάνης Σπανός στις πρώτες του δηλώσεις ευχαρίστησε όλους τους πολίτες  που τον ψήφισαν αλλά και αυτούς  που δεν τον ψήφισαν. Ακόμη επεσήμανε πως θα δουλέψει σκληρά με την ομάδα από την επόμενη κιόλας ημέρα, καλώντας όλους τους συνδυασμούς να συνεργαστούν μαζί του.

Ο Φάνης Σπανός δήλωσε για τα αποτελέσματα του β’ γύρου των εκλογών:

‘’Θέλω να πω ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ σε όλους και όλες τους Στερεοελλαδίτες και τις Στερεοελλαδίτισσες. Για τη στήριξη, για την εμπιστοσύνη και για την αγάπη που έδειξαν στην ομάδα και σε μένα προσωπικά.

Αυτά τα πέντε χρόνια με τον Κώστα Μπακογιάννη, δουλέψαμε σκληρά, δώσαμε μάχες και φέραμε νίκες για τη Στερεά Ελλάδα. Ανοίξαμε νέους δρόμους και δώσαμε νέα προοπτική. Όμως, η δημιουργία είναι μια πηγή που όσο, τόσο δεν ξεδιψάς. Γι’ αυτό κι εμείς κοιτάζουμε μπροστά. Στην επόμενη μέρα αλλά και στην επόμενη γενιά. Δουλεύουμε στρατηγικά για την ανάπτυξη του τόπου αλλά δεν στρέφουμε ποτέ το βλέμμα μας από τον άνθρωπο και τις ανάγκες του.

Η σημερινή νίκη είναι δική σας. Ανήκει σε κάθε πολίτη της Ρούμελης, γι’ αυτό καλώ από σήμερα και από την πρώτη μέρα της θητείας μας όλες τις παρατάξεις και όλα τα μέλη του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου να δουλέψουμε μαζί. Ανοιχτά και συνεργατικά για να πάμε τη Στερεά Ελλάδα ακόμα ψηλότερα. Προσωπικά υπόσχομαι να υπηρετήσω αυτόν τον μοναδικό τόπο με όλες μου τις δυνάμεις σε κάθε γωνία και για κάθε πολίτη.’’

Ο κ. Τασιός δήλωσε για το εκλογικό αποτέλεσμα:

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους Ευρυτάνες που με ένα μεγάλο ποσοστό 62% εμπιστεύτηκαν τον συνδυασμό μας, επικυρώνοντας την πολύ δουλειά που έχει γίνει όλα αυτά τα χρόνια, δίνοντάς μας την δύναμη να συνεχίσουμε. Κάθε ψήφος είναι ευθύνη, είναι υποχρέωση που εμείς αναλαμβάνουμε, είναι ξεκάθαρη εντολή να συνεχίσουμε το έργο μας. Η επόμενη μέρα μας βρίσκει όλους μαζί, ανεξάρτητα από την επιλογή του καθενός σε αυτές τις αυτοδιοικητικές εκλογές, όλα τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου, συμπολίτευση και αντιπολίτευση ενωμένους απέναντι στις πολλές και μεγάλες προκλήσεις της Ευρυτανίας, στις πολλές και μεγάλες προκλήσεις της Στερεάς Ελλάδας. Συνεχίζουμε!!!»  

Ψήφοι συνδυασμών στο σύνολο της Περιφέρειας

Σ Περιφερειακές 2019 Περιφερειακές 2019 Β
   Ψήφοι Ποσοστό Ψήφοι
επιμένουμε Στην καρδιά της Ελλάδας 39.77 % 126.822 52.43 % 122.178
Ενωτική Περιφερειακή Κίνηση Απόστολος Γκλέτσος 23.82 % 75.971 47.57 % 110.810

Ψήφοι στην Ευρυτανία

Σ Περιφερειακές 2019 Περιφερειακές 2019 Β
    Ψήφοι Ποσοστό Ψήφοι
επιμένουμε Στην καρδιά της Ελλάδας 46.24 % 6.708 61.92 % 5.802
Ενωτική Περιφερειακή Κίνηση Απόστολος Γκλέτσος 13.41 % 1.946 38.08 % 3.567