Αλλαγή σελίδας για την Πανευρυτανική Ένωση που μετά τις αρχαιρεσίες της Γενικής Συνέλευσής της που πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 20 Μαρτίου 2022, θα συνεχίσει το πλούσιο και πολυετές έργο της με νέο Δ.Σ.. Συγκινητική ήταν η αθρόα προσέλευση και συμμετοχή στις αρχαιρεσίες Ευρυτάνων της Αθήνας όλων των ηλικιών και πολλών νέων που έχουν κατά το παρελθόν λάβει διακρίσεις από την Ένωση, παρά τους περιορισμούς του κορονοϊού, των περιορισμών λόγω του ημιμαραθώνιου δρόμου και της κακοκαιρίας που επικρατούσε στο κέντρο της Αθήνας. Σημαντική ήταν η βοήθεια στην όλη διαδικασία, κυρίως της εκλογικής, της κ. Βασιλικής Γιαννοπούλου – Ζούκα και των φοιτητών Μαρίας Αζούκη, Γιάννη Γρίβα και Γιώργου Καρδαμπίκη.  

Σημειώνεται ότι αυτή η Γ.Σ. πραγματοποιήθηκε με καθυστέρηση ενός έτους, περίπου,  ύστερα από νόμιμη  παράταση της  θητείας του Δ.Σ., λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Για το λόγο αυτόν και στα πλαίσια λήψης  των προβλεπόμενων προληπτικών μέτρων, τα μέλη προσκλήθηκαν και προσήλθαν  μεμονωμένα ή κατά μικρές ομάδες,  κατά τις ώρες 10.00΄- 14.30΄, όπου και ενημερώθηκαν  γραπτώς για τα πλούσια πεπραγμένα σε 12σέλιδο έντυπο, τον οικονομικό απολογισμό και την έκθεση της Εξελεγκτικής Επιτροπής, κατέθεσαν δε τις  προτάσεις τους και  ψήφισαν ενώπιον Εφορευτικής Επιτροπής.

Ο Γ. Γραμματέας του απερχόμενου  Δ.Σ.  κ. Κώστας Αντ. Παπαδόπουλος πρότεινε  προς το σώμα – και έγινε αποδεκτό – όπως, βάσει του άρθρου 7 του ισχύοντος καταστατικού,  ανακηρυχθεί ως επίτιμος πρόεδρος της Ένωσης ο  κ. Ηλίας Βαϊου Ντζιώρας, ο οποίος «επέδειξε εξαιρετικό ενδιαφέρον για την επίτευξη των στόχων» της Ένωσής, είτε ως απλό μέλος είτε ως Πρόεδρος του Δ.Σ. και συνεχίζει εκθύμως να συμβάλλει προς τούτο και ο οποίος ήδη έχει ανακηρυχθεί ως ευεργέτης της Ένωσής  με το υπ’ αριθ.  3/12-03-2018 πρακτικό του Δ. Σ.  

Εκλέχθηκαν κατά αλφαβητική σειρά οι: Δέπος Δημήτριος, Ζούκας Ανδρέας, Ντέκας Αριστείδης, Ντζιώρα Αθανασία (Νάνσυ), Παπαδόπουλος Κων/νος, Παπαντζίμας Κων/νος, Σταμάτης Αθανάσιος, Τσιώλης Κων/νος, και Φούκας Κων/νος, πρώτος δε αναπληρωματικός σύμβουλος ο κ. Κουτρής Στυλιανός. Για την Ελεγκτική Επιτροπή εκλέχθηκαν οι κ.κ.Ζούκας Αιμίλιος, Μάγκα Αικατερίνη, σύζ. Ιωάννη  και Νταλιάνης Ανδρέας  και αναπληρωματικός ο κ.  Σαλτός Δημήτριος.

Κατά τις επόμενες ημέρες οι παραπάνω θα συγκροτηθούν σε σώμα, ύστερα από πρόσκληση του  Συμβούλου που κ. Κώστα Αντ.  Παπαδόπουλου, έλαβε τους περισσότερους ψήφους.

Επίτιμος πρόεδρος της Ένωσης ο κ. Ηλίας Βαϊου Ντζιώρας

Νέο μέλος του Δ.Σ. η κ. Νάνσυ Ντζιώρα

Νέο μέλος του Δ.Σ. εκλέχτηκε η κ. Νάνσυ Ντζιώρα, θερμή ΄πολιτογραφημένη’ Ευρυτάνισσα, που σε κάθε ευκαιρία εκφράζει την αγάπη της για την Βράχα και την Ευρυτανία. Η κ. Ντζιώρα δήλωσε σχετικά με την εκλογή της: ‘‘Η μεγάλη μου αγάπη και το ενδιαφέρον μου για την Ευρυτανία, τους ανθρώπους της και τα χωριά της, με οδήγησαν ακόμη μια φορά, στη συμμετοχή μου  στα Συλλογικά Όργανα. Η εκλογή μου στο Διοικητικό Συμβούλιο της ιστορικής Πανευρυτανική Ένωση  αποτελεί ύψιστη τιμή για εμένα και μου δίνει την ευκαιρία να προσφέρω και εγώ σε αυτό το επιστημονικό, πολιτιστικό, ιστορικό, πατροτοπικό σωματείο, που διαγράφει μια λαμπρή πορεία δράσης και προσφοράς στη ζωή, τον πολιτισμό ,την ιστορία  και τη λαογραφία  της Ευρυτανίας, ως επίσης λαμπρή πορεία μιας πλούσιας εκδοτικής ανθοφορίας! Από καρδίας, σας ευχαριστώ όλους και ιδιαίτερα τον επί πολλά χρόνια πρωτοπόρο, ακούραστο και πολλά προσφέροντα Προέδρό της κ. Κώστα Παπαδόπουλο και για την τιμητική του πρόταση να είμαι υποψήφια για το Δ.Σ.’’