Άντληση νερού από Λεπιανά και Γρανίτσα

Σημαντικό πρόβλημα λειψυδρίας αντιμετωπίζουν πολλά χωριά στα Άγραφα εν μέσω καλοκαιριού δυσχεραίνοντας την καθημερινότητα των πολιτών αλλά και των πολλών επισκεπτών που βρίσκονται στα χωριά της Δυτικής Ευρυτανίας για αναψυχή, ένα θέμα που ανέδειξε ο Ευρυτανικός Παλμός στο προηγούμενο φύλλο.

Σοβαρότατο πρόβλημα λειψυδρίας είχε το χωριό Ραπτόπουλο για το οποίο ο Δήμος αναζήτησε βοήθεια. Στο εγχείρημα αυτό συνέδραμε ο Δήμος Μακρακώμης, ο οποίος ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημα του πληττόμενου Δήμου, συνδράμοντας με την προσφορά υδροφόρας του Δήμου με πόσιμο νερό που αντλήθηκε από τα Λεπιανά και τη Γρανίτσα, καλύπτοντας ένα μέρος από τις ανάγκες των κατοίκων στο Ραπτόπουλο, αποδεικνύοντας το αίσθημα της αλληλεγγύης και ανθρωπιάς προς τον συνάνθρωπο.

Ο Δήμαρχος Αγράφων Αλέξης Καρδαμπίκης ανέφερε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για το θέμα τα εξής: «Το νερό είναι η βάση της ζωής. Ωστόσο, η βάση αυτή δεν είναι ανεξάντλητη και ειδικά φέτος, διανύουμε μια χρονιά λειψυδρίας, η οποία προκαλεί προβλήματα υδροδότησης και στα δικά μας χωριά. Έτσι ζητήσαμε και είχαμε άμεση ανταπόκριση και βοήθεια από τον Δήμο Μακρακώμης. Για αυτό το λόγο ο Δήμαρχος Αγράφων κ. Αλέξης Καρδαμπίκης και όλο το Δημοτικό Συμβούλιο, εκφράζουν τις θερμές τους ευχαριστίες και συγχαίρουν για την ευγενική κ γενναιόδωρη προσφορά τους, τον φίλο Δήμαρχο Μακρακώμης κ. Γιώργο Χατζή, τους Αντιδημάρχους κ. Πάνο Κοντογεώργο και Αλέξανδρο Υφαντή και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου που τις δύσκολες στιγμές που βιώνουν αρκετά χωριά του Δήμου μας με την έλλειψη πόσιμου νερού, ανταποκρίθηκαν θετικά στο αίτημά μας. Τους ευχαριστούμε θερμά!!»