Θεσμό αποτελούν πλέον οι ολοήμερες Γιορτές Τσίπουρου στη Δομνίστα και στη Γρανίτσα, που πραγματοποιήθηκαν το Σαββατοκύριακο, με πλήθος κόσμου από όλη την Ευρυτανία αλλά και από διάφορα μέρη της Ελλάδας να συμμετέχουν στα μεγάλα αυτά γλέντια.

2ήμερο γλέντι στη Δομνίστα

Ο υπέροχος καλοκαιρινός καιρός, το τριήμερο των αργιών αλλά πάνω απ’ όλα η άψογη διοργάνωση της εκδήλωσης για 15η συνεχή χρονιά, προσέλκυσε πλήθος επισκεπτών στην όμορφη Δομνίστα. Στις διήμερες εκδηλώσεις το Σάββατο 26 και 27 Οκτωβρίου 2019 πλήθος κόσμου έφτασε στο χωριό του Δήμου Καρπενησίου. Συγκεκριμένα, από νωρίς το πρωί του Σαββάτου άρχισαν να βράζουν τα καζάνια κηρύσσοντας έτσι την έναρξη της 15ης Γιορτής Τσίπουρου στην κεντρική πλατεία του χωριού. Την διοργάνωση της εκδήλωσης ανέλαβε και φέτος ο Φιλοπρόοδος Σύλλογος Δομνίστας Ευρυτανίας, η Τοπική Κοινότητα Δομνίστας και ο Δήμος Καρπενησίου που στηρίζει εδώ και χρόνια το θεσμό αυτό. Το γλέντι ξεκίνησε το Σάββατο 26 Οκτωβρίου με ζωντανή μουσική με τους Τάκη Φωλιά, κιθάρα – τραγούδι Μαρία Κακλαμάνη, τραγούδι Διονύσης Ρηγάλος, μπουζούκι και Κώστα Πατσιαλό. Πλήθος κόσμου συμμετείχε στη μεγάλη αυτή γιορτή, χορεύοντας  μέχρι αργά το βράδυ, ενώ παράλληλα οι παρευρισκόμενοι δεν σταμάτησαν να γεύονται το τοπικό τσίπουρο, το ρακόμελο, τα τοπικά εδέσματα και τα παραδοσιακά προϊόντα της Δομνίστας. Ενώ την Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2019 το γλέντι ξεκίνησε από τις 11:00 π.μ. με τον DJ Παναγιώτη Κορκόδειλο να αναλαμβάνει τη μουσική, κλείνοντας την φετινή γιορτή. Στη μεγάλη αυτή εκδήλωση παραβρέθηκαν ντόπιοι και επισκέπτες που κατέφθασαν στο χωριό, καθώς και ο Βουλευτής Ευρυτανίας κ. Κώστας Κοντογεώργος, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Ευρυτανίας κ. Αριστείδης Τασιός, το πολιτικό Στέλεχος της ΝΔ Θωμαΐς Οικονόμου,  ο Δήμαρχος Καρπενησίου κ. Νίκος Σουλιώτης, οι Αντιδήμαρχοι Καρπενησίου κα. Ζαλοκώστα Σοφία και ο κ. Σβερώνης Ιωάννης, η Αντιπρόεδρος της ΕΚΕΠΠΠΠΑΔΗΚ κα. Ελευθερία Δόση, καθώς και πολλοί άλλοι. Παρούσα και η  Λέσχη Φίλων Τροχόσπιτων που βρέθηκε στη Δομνίστα με δυναμική τους παρουσία  και 55 τροχόσπιτα και πήρε μέρος στην γιορτή.

Άναψαν και φέτος τα καζάνια στη Γρανίτσα

Άφθονο έρεε το τσίπουρο στην γιορτή της Γρανίτσας του Δήμου Αγράφων που έλαβε χώρα στην πλατεία του Δημαρχείου. Ποτό, φαγητό και πολύ χορός ήταν τα στοιχεία που κυριάρχησαν την ημέρα αυτή. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γρανίτσας διοργάνωσε και φέτος μαζί με τους νέους του χωριού ένα άψογο γλέντι στο κέντρο του χωριού, προσφέροντας δωρεάν όλο το τσίπουρο και τα φαγητά, για όλους τους ντόπιους και τους επισκέπτες που κατέφθασαν στο χωριό για τη γιορτή-θεσμό. Πάνω από 500 άτομα υπολογίζεται ότι έδωσε το ‘παρών’ στην γιορτή αυτή, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την διαδικασία απόσταξης του τσίπουρου και φυσικά να δοκιμάσουν τσίπουρο, συνοδεύοντάς το με εκλεκτούς ντόπιους μεζέδες αλλά και να χορέψουν στους παραδοσιακούς ρυθμούς της ορχήστρας μέχρι αργά το βράδυ. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Αγράφων Αλέξης Καρδαμπίκης, η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα. Ζαχαράκη Σοφία με καταγωγή από την Ευρυτανία, ο Βουλευτής Ευρυτανίας κ. Κώστα Κοντογεώργος, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Ευρυτανίας κ. Αριστείδης Τασιός, η Αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας κα. Σαλμά Μαρία, ο Αντιδήμαρχος Αγρινίου κ. Σκορδόπουλος και ο  Γρανιτσιώτης Αντιδήμαρχο Παλλήνης κ. Μουρτζιάπης Γεώργιος. Στην γιορτή του Τσίπουρου παραβρέθηκαν κάτοικοι της περιοχής του Δήμου Αγράφων, επισκέπτες από όμορους Δήμους, από το Αγρίνιο, Καρπενήσι, και άλλες πόλεις. Η συντονίστρια της εκδήλωσης ήταν η κα. Έφη Καρυώτη, η οποία καλωσόρισε όλους όσους ήρθαν στην εκδήλωση, και τους ευχαρίστησε ονομαστικά για την παρουσία τους.