Ξεκίνησαν οι Πανελλήνιες Εξετάσεις

5148
ΓΕΛ: Πολλοί ήταν οι υποψήφιοι του ΓΕΛ Καρπενησίου που εξάντλησαν όλο τον χρόνο της εξέτασης

Ψύχραιμοι οι υποψήφιοι στην Ευρυτανία

ΕΠΑΛ: Η πρωινή προσευχή πριν την έναρξη της εξέτασης στο 1ο ΕΠΑΛ Καρπενησίου

Πρεμιέρα έκαναν την Πέμπτη 7 Ιουνίου 2018 οι Πανελλήνιες Εξετάσεις για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ και την Παρασκευή 8 Ιουνίου, οι Πανελλήνιες εξετάσεις για τους υποψηφίους των ΓΕΛ, οι οποίοι εξετάστηκαν στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας, με θέματα σχετικά αναμενόμενα όπως δήλωσαν μαθητές και καθηγητές.

Στη συνέχεια, για τα Γενικά Λύκεια από τις 11 μέχρι και τις 15 Ιουνίου, οι υποψήφιοι θα εξετάζονται σε μαθήματα προσανατολισμού.

Αναλυτικότερα, στις 11 Ιουνίου, οι υποψήφιοι της Ομάδας Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών εξετάστηκαν στο μάθημα των Αρχαίων Ελληνικών, ενώ οι υποψήφιοι των Ομάδων Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής στο μάθημα των Μαθηματικών.

Την Τετάρτη 13 Ιουνίου, οι υποψήφιοι θα εξεταστούν σε ένα εκ των εξής μαθημάτων: Ιστορία (Ο.Π. Ανθρωπιστικών Σπουδών), Φυσική (Ο.Π. Θετικών Σπουδών), Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον (Ο.Π. Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής).

Στη συνέχεια, την Παρασκευή 15 Ιουνίου, οι υποψήφιοι θα εξεταστούν στα Λατινικά (Ο.Π. Ανθρωπιστικών Σπουδών), τη Χημεία (Ο.Π. Θετικών Σπουδών) ή τις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας (Ο.Π. Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής).

Οι εξετάσεις θα ολοκληρωθούν στις 19 Ιουνίου, με το μάθημα της Βιολογίας (γενικής παιδείας και προσανατολισμού).

Για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ, στις 9 Ιουνίου εξετάστηκαν στα Μαθηματικά (Άλγεβρα) και στο διάστημα 12-21 Ιουνίου θα εξετάζονται στα μαθήματα ειδικότητας.

Ραπτόπουλο: Οι 9 υποψήφιοι των Λ.Τ. Ραπτοπούλου ακούν τις οδηγίες των καθηγητών πριν την έναρξη των εξετάσεων

Στην Ευρυτανία οι υποψήφιοι όλων των σχολείων ρίχτηκαν στη ‘μάχη’ των Πανελληνίων με ψυχραιμία αλλά συχνά και με απογοήτευση, παρόλο που τα περισσότερα θέματα μέχρι στιγμής θεωρήθηκαν σχετικά βατά και κάποια αναμενόμενα. Οι 129 υποψήφιοι και από τους δύο Δήμους του νομού, Αγράφων και Καρπενησίου, δίνουν το δικό τους αγώνα κάνοντας ό,τι καλύτερο μπορούν για την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Από το Γενικό Λύκειο Καρπενησίου εξετάζονται 70 υποψήφιοι, από τις Λυκειακές Τάξεις Φουρνά, 1 υποψήφιος, από τις Λυκειακές Τάξεις Κερασοχωρίου 4 υποψήφιοι, από τις Λυκειακές Τάξεις Γρανίτσας 12 υποψήφιοι, από τις Λυκειακές Τάξεις Ραπτοπούλου 9 υποψήφιοι, από το 1ο ΕΠΑΛ Καρπενησίου 33 υποψήφιοι και 1 από το 1ο ΕΠΑΛ Δυτ. Φραγκίστας.

Το μήνυμα του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστα Γαβρόγλου για την έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων

«Οι ευχές μου για καλή επιτυχία θα ήθελα να συνοδεύουν τις προσδοκίες που ο κάθε υποψήφιος έχει από τις Πανελλαδικές Εξετάσεις. Κυρίως, όμως, εύχομαι να επιτύχετε σε όσα θα ξεδιπλωθούν στις ζωές σας όταν ο κύκλος αυτής της δοκιμασίας κλείσει. Δηλαδή, στον προσωπικό αγώνα που θα δώσετε μέσα από τις σπουδές και μέσα από τους πολύμορφους τρόπους κατάκτησης της γνώσης και της εργασίας, όποια κι αν είναι η έκβαση αυτής της δοκιμασίας.

Με εμπιστοσύνη στις δυνάμεις σας, με ηρεμία και σθένος, διεκδικήστε το αύριο και ανοίξτε τους δικούς σας δρόμους. Εσείς ξέρετε καλύτερα από τον καθένα ποιος δρόμος σας ταιριάζει. Κι εμείς, αρωγοί των προσπαθειών σας, σας εμπιστευόμαστε.

Ως Υπουργείο έχουμε διασφαλίσει πλήρως το αδιάβλητο των εξετάσεων και ευχόμαστε καλή δύναμη στους εκπαιδευτικούς και στους υπαλλήλους των υπηρεσιών μας που συμβάλλουν στη διεξαγωγή τους. Καλή επιτυχία σε όλους και σε όλες!»

Το μήνυμα του Μητροπολίτη Καρπενησίου για τις Πανελλήνιες

Αγαπητά μου παιδιά,

Από την καρδιά μου, σας εύχομαι να έχετε καλή επιτυχία στην δοκιμασία των πανελλαδικών εξετάσεων, που ήδη ξεκίνησαν. Ο Κύριός μας Ιησούς Χριστός, που είναι η «πηγή τῆς σοφίας καί τῆς γνώσεως» να φωτίσει τον νου σας και να του δώσει την δύναμη, ώστε να αποδώσετε με επιτυχία στα ερωτήματα των εξετάσεων. Κρατηθείτε ψύχραιμοι, ήρεμοι, με πεποίθηση στον εαυτό σας και αυτοκυριαρχία. Τις ημέρες, πού θα διαγωνίζεσθε, αφιερωθείτε ολοκληρωτικά στα μαθήματά σας. Μη σας καταλάβει πανικός και φόβος. Βάλετε πρώτο τον Θεό και μαζί Του, με την βοήθειά Του και με την Χάρη Του δώσατε τον καλόν αγώνα της γνώσεως. Έχετε κοπιάσει ολόκληρο τον χρόνο και είναι αναμενόμενο να έχετε αγωνία για την έκβαση των προσπαθειών σας. Στον όμορφο αυτό αγώνα σας, είμαστε όλοι κοντά σας. Γονείς, δάσκαλοι, οι πνευματικοί σας πατέρες, οι φίλοι σας, η κοινωνία μας ολόκληρη. Ιδιαιτέρως, η Μητέρα μας Εκκλησία πυκνώνει αυτές τις ώρες τις προσευχές της για σας, ώστε να έχετε πλούσια την ευλογία του Θεού στον ωραίο αγώνα σας. Εσείς δώστε τον καλύτερο εαυτό σας σ’ αυτήν την προσπάθεια, αγωνισθείτε για ένα καλύτερο αύριο, εμπιστευτείτε τον Θεό, στηριχθείτε στην αγάπη και την προσευχὴ, αξιοποιήστε τις δυνάμεις σας. Και πάλι σας εύχομαι καλή επιτυχία. Όλους μαζί και χωριστά τον καθένα σας, σας έχω στην προσευχή μου. Να σας δώσει ο Κύριος την χαρά της επιτυχίας και την αμοιβή των πολλών κόπων σας γι’ αυτὲς αλλὰ και για τις άλλες, τις σημαντικότερες εξετάσεις στα μεγάλα και δύσκολα μαθήματα της ζωής. Καλή επιτυχία. Ο Θεός μαζί σας.

Μετά πατρικών ευχών και αγάπης.

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

† Ο ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ