Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες συντήρησης και αισθητικής αποκατάστασης των τοιχογραφιών στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης Κορυσχάδων με την χρηματοδότηση του Δήμου Καρπενησίου στο πλαίσιο συντήρησης και ανάδειξης του μνημείου. Δύο εβδομάδες συνεργείο συντηρητών εργάστηκε για τη συντήρηση των ιστορικών τοιχογραφιών στον εσωτερικό χώρο του Μουσείου στις Κορυσχάδες με γνώμονα την τεκμηρίωση και τα αίτια των φθορών, την επαναφορά των τοιχογραφιών στην αρχική τους κατάσταση όπου αυτό ήταν εφικτό και την  εφαρμογή κατάλληλων μεθόδων και υλικών για τον περιορισμό και της εξάλειψης των αιτιών φθοράς.

Κατά τη διάρκεια της συντήρησης πραγματοποιήθηκαν εργασίες όπως: καταγραφή των περιβαλλοντικών παραμέτρων για καλύτερη κατανόηση των συνθηκών στο εσωτερικό του μουσείου, στερέωση των τοιχογραφιών, καθαρισμός της ζωγραφικής επιφάνειας των τοιχογραφιών, στερέωση της ζωγραφικής επιφάνειας και αισθητική αποκατάσταση των εικονογραφικών θεμάτων με γνώμονα την παρουσία των τοιχογραφιών, χωρίς να αλλοιώνεται η ιστορική και καλλιτεχνική αξία τους.

Η προηγούμενη συντήρηση στις τοιχογραφίες είχε πραγματοποιηθεί τη δεκαετία του 80’ μετά την αφαίρεση του ασβέστη με τον οποίο είχαν καλύψει τις τοιχογραφίες, χωρίς ωστόσο την αισθητική αποκατάσταση των τοιχογραφιών. Οι τοιχογραφίες που αποκαταστάθηκαν αφορούν κυρίως τους κορυφαίους από τους ήρωες του 1821, οι οποίοι συνδέθηκαν με το μήνυμα της έναρξης τους Εθνικής Αντίστασης που ξεκίνησε στις Κορυσχάδες τον Μάιο του 1944.