Ξεκίνησε ο μαθητικός διαγωνισμός από την Αδελφότητα Γρανιτσιωτών

4456

‘Ζαχαρίας Παπαντωνίου – Τα Ψηλά Βουνα’

Ξεκίνησε ο μαθητικός διαγωνισμός από την Αδελφότητα Γρανιτσιωτών

Εγκρίθηκε από το υπουργείο Παιδείας για το σχολικό έτος 2017 -2018, η Διοργάνωση Πανελληνίου λογοτεχνικού μαθητικού διαγωνισμού από την Αδελφότητα Γρανιτσιωτών, σε συνεργασία με τη Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας. Ο διαγωνισμός φέρει τον τίτλο “Πανελλήνιος μαθητικός λογοτεχνικός διαγωνισμός ‘‘Ζαχαρίας Παπαντωνίου – Τα Ψηλά Βουνα’’, ξεκίνησε χθες 22 Ιανουαρίου 2018 και απευθύνεται σε όλους τους μαθητές Γυμνασίων, Λυκείων και ΕΠΑΛ της χώρας.

 

Το αίτημα της Αδελφότητας Γρανιτσιωτών έγινε αποδεκτό από το υπουργείο Παιδείας κατόπιν της θετικής εισήγησης του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ι.Ε.Π.) και ήδη οι διευθύνσεις εκπαίδευσης όλης της χώρας καθώς και οι σχολικές μονάδες έχουν ενημερωθεί.

Ημερομηνίες συμμετοχής

Οι μαθητές/τριες μπορούν να υποβάλουν έργα από τις 22 Ιανουαρίου 2018 έως τις 28 Φεβρουαρίου 2018 (σφραγίδα ταχυδρομείου).

Τρόπος συμμετοχής

Κάθε μαθητής/τρια συμμετέχει με ένα έργο και σε μία μόνο κατηγορία, ενώ επιτρέπονται και οι ομαδικές εργασίες. Τα ποιήματα θα έχουν έκταση μέχρι τριάντα στίχους είτε σε ελεύθερο στίχο είτε με ομοιοκαταληξία.

Κατηγορίες

Οι μαθητές Γυμνασίου συμμετέχουν με:

  • Παραμύθι
  • Ποίημα
  • Διήγημα (μέχρι 4 σελίδες)
  • Δοκίμιο (Προβληματισμοί)

Οι μαθητές Λυκείου-ΕΠΑΛ συμμετέχουν με:

  • Ποίημα
  • Διήγημα (μέχρι 6 σελίδες)
  • Δοκίμιο (Προβληματισμοί)

Όροι συμμετοχής

Ελήφθη ιδιαίτερη μέριμνα για την προστασία ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων των μαθητών/τριων με τη χρήση ψευδωνύμου για κάθε συμμετέχοντα/συμμετέχουσα μαθητή/τρια.Τα έργα θα πρέπει να είναι αδημοσιεύτα και να υποβληθούν σε ένα (01) δακτυλογραφημένο αντίτυπο μέσα σε ταχυδρομικό φάκελο πάνω στον οποίο θα αναγράφεται η βαθμίδα εκπαίδευσης (Γυμνάσιο/Λύκειο/ΕΠΑΛ) και η κατηγορία στην οποία ανήκει το έργο (ποίημα, διήγημα κλπ.). Πάνω δεξιά στην πρώτη σελίδα του έργου θα αναγράφεται η κατηγορία του έργου (ποίημα, δοκίμιο κλπ.), ψευδώνυμο καθώς και εκπαιδευτική βαθμίδα του δημιουργού (Γυμνάσιο, Λύκειο, ΕΠΑΛ).

Εντός του φακέλου με το αντίτυπο του έργου θα εσωκλείεται και δεύτερος αδιαφανής μικρότερος φάκελος όπου εξωτερικά θα αναγράφεται το ψευδώνυμο του δημιουργού και εντός του θα αναφέρονται τα στοιχεία του συμμετέχοντος (ψευδώνυμο, λογοτεχνική κατηγορία, τίτλος έργου, σχολείο, τάξη, ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο σχολείου ή συμμετέχοντος, ταχυδρομική διεύθυνση, διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου email).

Τα έργα θα αξιολογηθούν από ομάδα εκπαιδευτικών που θα συγκροτήσει η Περιφερειακή Διεύθυνση ΠΕ και ΔΕ Στερεάς Ελλάδας και θα αποσταλούν στη διεύθυνση της Αδελφότητας Γρανιτσιωτών: Π.Π. Γερμανού 136 Τ.Κ. 16233 Βύρωνας/Αθήνα με την ένδειξη “Πανελλήνιος μαθητικός λογοτεχνικός διαγωνισμός ‘‘Ζαχαρίας Παπαντωνίου – Τα Ψηλά Βουνά”. Τα υποβαλλόμενα έργα δεν επιστρέφονται. Τα αποτελέσματα και η διαδικασία απονομής των βραβείων-επαίνων θα ανακοινωθούν μέχρι τις 10 Ιουνίου 2018 .

Οι πρωτεύσαντες σε κάθε λογοτεχνική κατηγορία και εκπαιδευτική βαθμίδα (Γυμνάσιο-Λύκειο/ΕΠΑΛ) δηλαδή έως επτά συνολικά και ανάλογα με τη συμμετοχή σε κάθε κατηγορία (έως τέσσερα βραβεία για το Γυμνάσιο και έως τρία για Λύκειο-ΕΠΑΛ) θα βραβευτούν κατά τη διάρκεια πολιτιστικής εκδήλωσης πνευματικού περιεχομένου που θα διοργανώσει η Αδελφότητα Γρανιτσιωτών το καλοκαίρι του 2018 στη Γρανίτσα Ευρυτανίας. Πέραν του βραβείου-επαίνου οι μαθητές που θα βραβευτούν, θα φιλοξενηθούν το ίδιο διάστημα στη Γρανίτσα με κάλυψη εξ ολοκλήρου των εξόδων διαμονής τους (διανυκτέρευση, διατροφή) από την Αδελφότητα Γρανιτσιωτών. Η φιλοξενία για κάθε μαθητή/τρια που θα βραβευτεί περιλαμβάνει δύο διανυκτερεύσεις τόσο για τον ίδιο/ίδια όσο και για ένα πρόσωπο που θα τον/την συνοδεύει. Το ακριβές διάστημα φιλοξενίας και βράβευσης θα καθοριστεί σε συνεννόηση της Αδελφότητας με τους βραβευθέντες. Σε περίπτωση αδυναμίας μετάβασης κάποιου βραβευθέντα, ο έπαινος- βραβείο θα αποσταλεί ταχυδρομικά. Οι όροι του διαγωνισμού θα αναρτηθούν επίσης και στην ιστοσελίδα της Αδελφότητος www.engranitsi.gr .