Ορίστηκαν επίσημα οι αντιδήμαρχοι στο Καρπενήσι

7119

Τα άμεσα σχέδια του Νίκου Σουλιώτη για το
Δήμο Καρπενησίου
Ορίστηκαν και επίσημα σύμφωνα με το χθεσινό 3/9/2019 ΦΕΚ οι νέοι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Καρπενησίου και οι αρμοδιότητες του καθενός, με τον επανεκλεγέντα Δήμαρχο κ. Νίκο Σουλιώτη να αφήνει σε θέσεις κλειδιά τους κυρίους Χαλκιά Παντελή και Κουτρομάνο Ταξιάρχη, οι οποίοι υπηρέτησαν το ίδιο ακριβώς πόστο κατά την προηγούμενη θητεία τους και την κα Ζαλοκώστα Σοφία, η οποία μεταφέρθηκε από Πρόεδρος ΕΚΚΚΕΠΑΔΗΚ στη θέση της Αντιδημάρχου Παιδείας και Πολιτισμού και στη θέση της τοποθετήθηκε η πρώην Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Εύη Κονιαβίτη. Στο προσκήνιο και την ενεργό δράση ξανά ο κ. Γενιτσαρόπουλος, που μετά από την αποχή του στον σχηματισμό της προηγούμενης δημοτικής αρχής, του ανατέθηκε ο τομέας , Κουτρομάνο Ταξιάρχη του δήμου. Στην ενεργό δράση και ο κ. Δημήτρης Κεραμάρης ως Αντιδήμαρχος Οικονομικών.
Αναλυτικά αντιδήμαρχοι ορίστηκαν οι κατωτέρω δημοτικοί σύμβουλοι με θητεία από 1-9-2019
μέχρι και 31-8-2020, δηλαδή μόνο ένα χρόνο, με τις εξής αρμοδιότητες:
 Στον κ. Γενιτσαρόπουλο Χρήστο του Σεραφείμ, καθ’ ύλην Αντιδήμαρχο Τεχνικών
υπηρεσιών, Πολεοδομίας και Προσωπικού
 Στον κ. Κεραμάρη Δημήτριο του Ευριπίδη, καθ’ ύλην Αντιδήμαρχο Διοικητικών
και Οικονομικών Υπηρεσιών
 Στον κ. Χαλκιά Παντελεήμονα του Δημητρίου, καθ’ ύλην Αντιδήμαρχο
Καθαριότητας, Πρασίνου και Πολιτικής Προστασίας
 Στην κα Ζαλοκώστα Σοφία του Κωνσταντίνου, καθ’ ύλην Αντιδήμαρχο Πρόνοιας,
Παιδείας και Πολιτισμού,
 Στον κ. Κουτρομάνο Ταξιάρχη του Παναγιώτη, καθ ́ύλην Αντιδήμαρχο Τοπικής Οικονομίας, Δημοτικής Αστυνομίας, Αθλητισμού και ΗλεκτρονικήςΔιακυβέρνησης
Όπως δήλωσε στον Ευρυτανικό Παλμό, ο κ. Σουλιώτης τα κριτήρια για την επιλογή των
αντιδημάρχων ήταν με γνώμονα την καλύτερη και αποδοτικότερη λειτουργία της δημοτικής αρχής λαμβάνοντας υπόψη την εμπειρία και την γνώση των αντικειμένων.
Τα άμεσα σχέδια Σουλιώτη
Ο κ. Σουλιώτης, απαντώντας σε σχετική ερώτησή για το τι περιλαμβάνει ο άμεσος σχεδιασμός
του για τους επόμενους μήνες, μέχρι το τέλος του έτους, μας δήλωσε χαρακτηριστικά:
«Προέχει ηενημέρωση των Προέδρων και ο σωστός σχεδιασμός των δράσεών μας σε ότι
αφορά τη σύνταξη του Τεχνικού Προγράμματος, του Προϋπολογισμού αλλά και των μέτρων και ενεργειών εν όψει του επερχόμενου χειμώνα. Σημαντική προτεραιότητα αποτελεί η πρόοδος στην εκτέλεση των έργων (αυτή τη στιγμή εκτελούνται έργα προϋπολογισμού πάνω από 9 εκ. ευρώ στη πόλη και τα χωριά) καθώς και οι διαδικασίες ολοκλήρωσης δημοπρατήσεων των ενταγμένων έργων αλλά και ο προγραμματισμός της εκπόνησης μελετών για καινούργια έργα.
Επίσης, ανάληψη πρωτοβουλιών ενίσχυσης του τουριστικού μας προϊόντος ενόψει της χειμερινής περιόδου και τέλος η διασφάλιση της εύρυθμης λειτουργίας όλων των κοινωνικών μας δομών».
Η επιλογή του Αγραφιώτη κ. Ρήγα Μάριου στη θέση του Γενικού Γραμματέα
Από σήμερα αναλαμβάνει τα καθήκοντά του
Έκπληξη για πολλούς η επιλογή ενός τόσο νέου προσώπου για τη θέση του νέου Γενικού Γραμματέα του Δήμου Καρπενησίου, τόσο ηλικιακά, αλλά και σε ό,τι αφορά την σύνθεση της Δημοτικής Αρχής. Η επιλογή του Δημάρχου για την κάλυψη της θέσης φαίνεται ότι είναι ο κ. Ρήγας Μάριος, με καταγωγή από τη Γρανίτσα του Δήμου Αγράφων, Πολιτικός Επιστήμονας – Συνταγματολόγος ως απόφοιτος του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών Θεσσαλονίκης το 2007, με μεταπτυχιακές σπουδές στο Δημόσιο Δίκαιο, τον οποίο ο κ. Σουλίωτης εμπιστεύτηκε με βάση την επιστημονική του κατάρτιση και την εμπειρία του σε θέματα αυτοδιοίκησης, όπως σχετικά δηλώνει.
Ο Δήμαρχος Καρπενησίου πέρασε τον ύφαλο της διαδικασίας προκήρυξης της θέσης του
Γενικού Γραμματέα, που είθισται να ακολουθείται από του δήμους, και όπως πια του επιτρέπει ο νέος νόμος, επέλεξε να ορίσει απευθείας στη θέση τον κ. Ρήγα. Ο νέο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Καρπενησίου αναλαμβάνει από σήμερα 4 Σεπτεμβρίου, βάσει του σχετικού ΦΕΚ, τα καθήκοντά του αφού σύμφωνα με το νέο καθεστώς δεν απαιτείται για την έναρξη της θητείας η δημοσίευσή του διορισμού στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, αλλά ισχύει πια από την υπογραφή του ορισμού της από τη Δημοτική Αρχή.
Στην Αθήνα ο Βασίλης Φακίτσας
Αν και θεωρούνταν βέβαιο ότι ο πρώην περιφερειακός σύμβουλος Π.Ε. Ευρυτανίας και
νεοεκλεγείς στο Δήμο Καρπενησίου κ. Βασίλης Φακίτσας, θα έπαιρνε κάποια από τις θέσεις
Αντιδημάρχων του δήμου, αιφνιδίασε η είδηση ότι θα μεταβεί στην Αθήνα στο πλευρό του
Δημάρχου Αθηναίων κ. Κώστα Μπακογιάννη. Στο Δήμο Καρπενησίου κρατάει τη θέση του Δημοτικού Συμβούλου.

Οι πρώτες κινήσεις Λερογιάννη
Τηνέως το ερχόμενο Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου, και λίγο πριν το πρώτο Δημοτικό Συμβούλιο του
Δήμου Καρπενησίου,θα πραγματοποιηθεί η πρώτη επίσημη συνάντηση της ομάδας Λερογιάννη, των νεοεκλεγέντων δημοτικών συμβούλων της μείζονος αντιπολίτευσης, η οποία φέτος φαίνεται να έχει πάρει ‘ζεστά’ το ρόλο της στο δημοτικό συμβούλιο και την άσκηση πιέσεων στη δημοτική αρχή, έχοντας τον αέρα της μικρής διαφοράς σε ψήφους στις εκλογές του Μαΐου.
Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης κ. Λερογιάννης πρόκειται να συγκαλέσει ένα μικρό προσυμβούλιο της ομάδας των δημοτικών του συμβούλων, κατά το οποίο θα γίνουν οι προτάσεις για τα άτομα που θα αποτελούν τις επιτροπές, αλλά και τους δημοτικούς

συμβούλους που θα είναι υπεύθυνοι για τους διάφορους τομείς ενδιαφέροντος του Δήμου
Καρπενησίου. Στόχος της αντιπολίτευσης φαίνεται να είναι ένας πιο ενεργός ρόλος στις συνεδριάσεις των δημοτικών συμβουλίων, βάσει μια στοχευμένης αντιπολιτευτικής γραμμής.
Τις επόμενες ημέρες αναμένονται οι εξελίξεις από την πλευρά της αντιπολίτευσης του Δήμου
Καρπενησίου.