Ορκίστηκε το νέο Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας

5139

Κι επίσημα ξανά Αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας ο Άρης Τασιός

Την Τετάρτη, 28 Αυγούστου 2019, πραγματοποιήθηκε η τελετή ορκωμοσίας του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνη Σπανού και των νέων περιφερειακών συμβούλων, στην έδρα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, τη Λαμία.

Την τελετή ευλόγησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κκ. Χρυσόστομος, εκπροσωπώντας τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κκ Ιερώνυμο Β’, παρουσία του τοποτηρητή της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδας Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κκ. Ιγνάτιο και των Μητροπολιτών της Στερεάς Ελλάδας, του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας κκ. Γεώργιου, του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Καρπενησίου κκ. Γεώργιου και του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Φωκίδος κκ. Θεόκτιστου. Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Αθανάσιος Μπαλέρμπας.
Παρόντες ήταν, επίσης, ο νέος Δήμαρχος Αθηναίων κ. Κώστας Μπακογιάννης, ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας κ. Λουκάς Υπερήφανος, Βουλευτές, Δήμαρχοι, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, πρ. Υπουργοί και Βουλευτές, αρχηγοί και εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας, εκπρόσωποι φορέων και επαγγελματικών οργανώσεων απ` όλη την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Στην κατάμεστη αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Λαμιέων ο 3ος κατά σειρά Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας έδωσε το στίγμα του οράματός για την επόμενη 4ετία,μιλώντας μεταξύ άλλων για την ανάγκη να υπηρετήσουν όλοι μαζί τους πολίτες της Στερεάς Ελλάδας. Μεταξύ άλλων είπε:

« Στέκομαι μπροστά σας με ιδιαίτερη συγκίνηση. Γιατί βρίσκεστε όλοι εδώ για να συμπορευτούμε σε ένα μεγάλο ταξίδι. Ένα αυτοδιοικητικό ταξίδι δημιουργίας, συμμετοχής, δημοκρατίας. Ένα ταξίδι που ξεκίνησε το 2014 έχοντας στο τιμόνι τον Κώστα Μπακογιάννη. Και έφτασε πολύ μακριά, περισσότερο ίσως από όσο και εμείς οι ίδιοι είχαμε φανταστεί στο ξεκίνημά του. Αυτό το ταξίδι συνεχίζουμε σήμερα. Πάντα με ρότα την ανάπτυξη, την κοινωνική αλληλεγγύη, την ποιότητα ζωής. Και κυρίως, πάντα με τον ίδιο προορισμό. Μια Στερεά Ελλάδα όμορφη και δυνατή, που θα κρατάει τα παιδιά της και θα μας κάνει υπερήφανους τους πολίτες της. Γιατί αναφορά μας είναι ο πολίτης.

Στέκομαι μπροστά σας με δέος. Δέος απέναντι στις φυσικές και συμβολικές διαστάσεις της δεύτερηςμεγαλύτερης Περιφέρειας της χώρας. Μια Περιφέρεια με πολυποίκιλα φυσικά, οικονομικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά. Ένας τόπος που φιλοξενεί ισχυρά διοικητικά και αστικά κέντρα έως μικρούς παραδοσιακούς οικισμούς, μέσα σε ένα πλούσιο γεωγραφικό ανάγλυφο. Βαριά βιομηχανία, τουριστικούς προορισμούς και παγκόσμιας εμβέλειας τοπόσημα Πολιτισμού και Ιστορίας. Μια πυκνή σύνθεση από ιδιαίτερες ευκαιρίες, προοπτικές, αλλά και ανάγκες. Στοιχεία και σημεία που οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε συνολικά και ολιστικά, αλλά και με σεβασμό στο τοπικό ήθος και ύφος κάθε γωνιάς της Περιφέρειάς μας…»

Οι νέοι Αντιπεριφερειάρχες σε όλη τη Στερεά. Τι δηλώνει ο Τασιός

Στην ανακοίνωση των Αντιπεριφερειαρχών και των Εντεταλμένων Συμβούλων της πρώτης διετίας της νέας περιφερειακής θητείας προχώρησε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός.
Αντιπεριφερειάρχες και Εντεταλμένοι Σύμβουλοι ορίζονται:
 Ο Άρης Τασιός Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ευρυτανίας
 Ο Ηλίας Κυρμανίδης Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φθιώτιδας
 Ο Γιώργος Κελαϊδίτης Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Εύβοιας
 Η Φανή Παπαθωμά Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Βοιωτίας
 Ο Γιώργος Δελμούζος Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φωκίδας
 Ο Δημήτρης Βουρδάνος Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης, Κτηνιατρικής και Περιβάλλοντος
 Ο Κωνσταντίνος Καραγιάννης Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας και Εξωστρέφειας
 Ο Θανάσης Καρακάντζας Αντιπεριφερειάρχης Εξυπηρέτησης του Πολίτη και συντονισμού Πολιτικής Προστασίας
 Ο Κωνσταντίνος Μπακομήτρος Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας
 Ο Κωνσταντίνος Βαρδακώστας ως έμμισθος Εντεταλμένος Σύμβουλος για θέματα Καινοτομίας, Νέων Τεχνολογιών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης
 Ο Ηλίας Μπουρμάς ως έμμισθος Εντεταλμένος Σύμβουλος για θέματα Τουρισμού και Πολιτισμού
 Ο Κωνσταντίνος Γαλάνης ως Εντεταλμένος Σύμβουλος για θέματα Παιδείας και Αθλητισμού.
 Η Κατερίνα Καλαντζή ως Εντεταλμένη Σύμβουλος για θέματα Ορεινής και Δασικής πολιτικής
Τέλος, Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας ορίζεται ο Χρήστος Μούτσιος.

Ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ευρυτανίας κ. Αριστείδης Τασιός, δήλωσε για τον ορισμό εκ νέου των καθηκόντων του: «Συνεχίζοντας ως χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας θα ήθελα να ευχαριστήσω καταρχήν τον νέο μας Περιφερειάρχη Φάνη Σπανό που ανανέωσε την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου για την σημαντική αυτή θέση ευθύνης που μου είχε εμπιστευτεί πριν από 5 χρόνια ο Κώστας Μπακογιάννης. Με τον ίδιο ενθουσιασμό που ξεκινήσαμε το 2014 μαζί με τον Φάνη, αλλά και με πολύ περισσότερη εμπειρία συνεχίζουμε. ‘Όλα αυτά τα χρόνια βρεθήκαμε μαζί απέναντι στα πολλά και μεγάλα προβλήματα της Στερεάς, απέναντι στα πολλά και μεγάλα προβλήματα της Ευρυτανίας. Και, μέσα σε δύσκολα χρόνια καταφέραμε αρκετά.
Με τον ίδιο τρόπο, άοκνα και μεθοδικά, θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για να οικοδομήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας, ένα καλύτερο μέλλον για την Ευρυτανία.
Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συμπολίτες μου, που αναγνώρισαν το έργο που επιτελέστηκε όλα αυτά τα χρόνια και μας έδωσαν την δύναμη να συνεχίσουμε στο τιμόνι της Ευρυτανίας».