Ο Αλέξης Καρδαμπίκης νέος Δήμαρχος Αγράφων

6287

Σε συνεργασία με Χ. Σουλιώτη στο 2ο γύρο, το αποτέλεσμα στα Άγραφα

Με 52,68% βγήκε πρώτος στην εκλογική αναμέτρηση του Β’ γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών στο Δήμο Αγράφων, ο Αλέξης Καρδαμπίκης.
Με συνολικά 2.463 ψήφους ο κ. Καρδαμπίκης, θα είναι ο νέος Δήμαρχος Αγράφων, έναντι του αντιπάλου του κ. Θεόδωρου Μπαμπαλή, ο οποίος έλαβε 2.212 ψήφους. Βέβαια, στο ‘πηδάλιο’ των Αγράφων θα βρίσκεται σε συνεργασία με την κα Σουλιώτη Χρυσούλα που ενώ ήρθε τρίτη στον Α’ γύρο των εκλογών, στήριξε επίσημα το συνδυασμό Καρδαμπίκη τη δεύτερη Κυριακή.
Η εκλογική αναμέτρηση την Κυριακή 2 Ιουνίου, κύλησε σε ήρεμους τόνους και σαν κύριο χαρακτηριστικό είχε την τεράστια αποχή που άγγιξε το 60,07% σύμφωνα με τα στοιχεία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Τα αποτελέσματα βγήκαν σχετικά νωρίς το βράδυ, αναδεικνύοντας τον κ. Καρδαμπίκη και τον συνδυασμό του ‘Δύναμη Ανάπτυξης των Αγράφων’, νικητή του 2ου γύρου των δημοτικών εκλογών στα Άγραφα. Ο ίδιος με τους συνεργάτες του, υποδέχτηκαν τα νέα στην κεντρική πλατεία της γενέτειράς του, της Γρανίτσας, όπου μετά από λίγη ώρα βρέθηκε και η κα Σουλιώτη. Εκεί μίλησαν μαζί στους συγκεντρωμένους δημότες και ευχαρίστησαν τους ψηφοφόρους και των δύο παρατάξεων για τη στήριξή τους.
Θετική εντύπωση έκανε το τηλεφώνημα του κ. Θεόδωρου Μπαμπαλή, απερχόμενου Δημάρχου Αγράφων και μεγάλου αντιπάλου στη διεκδίκηση της δημαρχίας, αργά το βράδυ, με το οποίο συνεχάρη τον κ. Καρδαμπίκη για την εκλογή του και εκείνος με τη σειρά του αφού τον ευχαρίστησε, απάντησε: ‘να έχουμε μια καλή συνεργασία, να συνεννοηθούμε στα αυτονόητα για το καλό του τόπου’.
Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών
Μετά την έκδοση των αποτελεσμάτων με τα οποία φάνηκε ξεκάθαρα ο νικητής της αναμέτρησης, οι δύο πρωταγωνιστές προέβησαν στις ακόλουθες δηλώσεις:
Ο νέος Δήμαρχος Αγράφων, Αλέξης Καρδαμπίκης δήλωσε:
«Σας ευχαριστώ όλους από καρδιάς για την εμπιστοσύνης σας και το νικηφόρο αποτέλεσμα των εκλογών. Ευχαριστώ την κ. Χρύσα Σουλιώτη και τους συνεργάτες της για το κοινό αγώνα που δώσαμε τις τελευταίες ημέρες. Η νίκη, είναι νίκη όλων των Αγραφιωτών. Σας διαβεβαιώνουμε ότι θα φανούμε αντάξιοι της τιμής που μας κάνατε και της μεγάλης νίκης που μας δώσατε. Ευχαριστώ επίσης όλους τους υποψηφίους της «ΔΥΝΑΜΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ» για τον έντιμο και αξιοπρεπή αγώνα τους και την πολύτιμη βοήθεια που προσέφεραν για την επίτευξη του στόχου. Εκλεγέντες και μη, θα συνεχίσουν να αποτελούν μια μεγάλη ομάδα συμβάλλοντας στην περαιτέρω ανάπτυξη της περιοχής μας. Η επόμενη μέρα έχει ήδη έρθει στο Δήμο Αγράφων και η σκληρή δουλειά έχει ξεκινήσει από τη στιγμή που ανακοινώθηκαν τα τελικά αποτελέσματα. Σας ευχαριστώ όλους για τη στήριξη!»
Ο απερχόμενος Δήμαρχος Αγράφων, Θεόδωρος Μπαμπαλής δήλωσε:
«Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους συνεργάτες μου για τον όμορφο αγώνα μας, την βοήθεια και την υποστήριξη που πρόσφεραν στο συνδυασμό μας «ΑΝΑΝΕΩΣΗ – ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ». Σε όλους αυτούς που πίστεψαν και υποστήριξαν τόσο το πρόγραμμα του Συνδυασμού μας, όσο και εμένα προσωπικά. Σας ευχαριστώ όλους μαζί και τον καθένα ξεχωριστά για την υποστήριξη και την ψήφο σας, όλους τους δημότες μας, σε όλες τις τοπικές κοινότητες. Καταβάλλαμε τεράστια προσπάθεια μέσα από «κατάθεση ψυχής» κατά τη διάρκεια της θητείας μας, ώστε να αναστήσουμε κυριολεκτικά έναν διαλυμένο, από κάθε άποψη, Δήμο. Πετύχαμε πάρα πολλά κατά κοινή ομολογία και παραδοχή. Δυστυχώς, δεν αναγνωρίσθηκαν στο ακέραιο, όπως θα τους άξιζε κατά την άποψη μου. Είμαστε περήφανοι και ευτυχείς τόσο για την προσπάθεια που καταβάλλαμε και για τα αποτελέσματα που πετύχαμε με τα ελάχιστα μέσα που είχαμε στη διάθεσή μας. Ελπίζω τουλάχιστον στη συνέχιση αυτής της προσπάθειας, της κληρονομιάς και της παρακαταθήκης που αφήνουμε για το Δήμο Αγράφων. Βάλαμε πολύ ψηλά τον πήχη στ’ Άγραφα. Πάνω και πρώτα απ’ όλα πρέπει και επιβάλλεται να προέχει το καλό του Δήμου Αγράφων και όλων των Αγραφιωτών. Οι Δημότες των Αγράφων έκριναν και αποφάσισαν. Σεβόμενος την ετυμηγορία και την εντολή τους εύχομαι καλή θητεία στο νέο Δήμαρχο Αγράφων και τα καλύτερα για τον τόπο μας σε όλα τα επίπεδα. Ευχαριστώ πολύ!»

Το πολιτικό σκηνικό της εβδομάδας πριν το Β’ γύρο
Έντονο ήταν το πολιτικό παρασκήνιο και προσκήνιο την εβδομάδα ανάμεσα στις δύο εκλογικές αναμετρήσεις στα Άγραφα. Να θυμίσουμε ότι ο Α’ γύρος έκλεισε με ελαφρύ προβάδισμα του συνδυασμού του κ. Μπαμπαλή, δεύτερο τον συνδυασμό του κ. Καρδαμπίκη και τρίτο το συνδυασμό της κας Σουλιώτη. Τη Δευτέρα μετά τις εκλογές ο Θεόδωρος Μπαμπαλής, προκάλεσε τον αντίπαλό του σε δημόσιο τηλεοπτικό debate στο κανάλι Star Κεντρικής Ελλάδας, “να δοθεί η δυνατότητα στους δημότες να αξιολογήσουν ιδέες, προτάσεις και για να δομήσουν αντικειμενικά κριτήρια επιλογής” όπως αναφέρει στην ανακοίνωση που εξέδωσε, πρόκληση στην οποία δεν απάντησε ο κ. Καρδαμπίκης.
Την Τρίτη 28 Μαΐου, η κα Σουλιώτη και ο συνδυασμός της ‘Όραμα Αναγέννησης του Δήμου Αγράφων’, αποφάσισε να στηρίξουν ανοιχτά τον κ. Καρδαμπίκη και για να επισημοποιήσουν τη συνεργασία αυτή υπέγραψαν συμφωνητικό το οποίο και δημοσίευσαν αμέσως. Το συμφωνητικό ανέφερε:
«Φίλες και Φίλοι, Αγαπητοί Συνδημότες,
Την Κυριακή των εκλογών της 26/5/2019, εσείς οι δημότες μας, μας εμπιστευτήκατε. Δώσατε στους δύο συνδυασμούς μας, ποσοστό 60,61% του εκλογικού σώματος, την πλειοψηφία δέκα τριών (13) εδρών, έναντι (8) της παρούσης δημοτικής αρχής και την σαφή εντολή προς εμάς, για μια Νέα Εποχή για το Δήμο μας και μια Νέα Διακυβέρνηση. Με την ψήφο σας καταγράψατε την αντίθεσή σας, στην παρούσα δημοτική αρχή και την διακυβέρνηση του Δήμου Αγράφων. Με την ψήφο σας, απαιτείται την αλλαγή σελίδας στο Δήμο Αγράφων. Την Κυριακή 2/6/2019 στις επερχόμενες επαναληπτικές εκλογές, μας περιμένει μια δεύτερη μεγάλη μάχη. Η τελική μάχη, που θα καθορίσει αν η ψήφος σας, θα μας δώσει την δύναμη να κάνουμε την Ανάπτυξη και την Αναγέννηση αυτού του τόπου, πράξη. Πριν αποφασίσουμε την συνεργασία και την κοινή στράτευση μας, σταθμίσαμε την βούληση των υποψηφίων και των δύο συνδυασμών, την δυνατότητα συμπόρευσης του προγράμματος και της ιδεολογίας μας, αλλά κυριότερα σταθμίσαμε την πλειοψηφία της βούλησης των ψηφοφόρων μας. Εξάλλου χωρίς εσάς, δε θα υπήρχε αυτή η ηχηρή δυναμική, την οποία θα πρέπει να μετουσιώσουμε σε αγώνα διεκδίκησης για τον Δήμο μας. Και οι δύο συνδυασμοί δημιουργηθήκαμε για να αλλάξουμε τα « κακώς κείμενα» της παρούσης δημοτικής αρχής. Θα ήταν λοιπόν αδύνατη στην παρούσα φάση οποιαδήποτε συνεργασία μαζί της. Κατόπιν τούτων σας ανακοινώνουμε ότι στις επαναληπτικές δημοτικές εκλογές της 2/6/2019, ο συνδυασμός «Όραμα Αναγέννησης Δήμου Αγράφων», θα στηρίξει τον συνδυασμό «ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΩΝ ΑΓΡΑΦΩΝ », σε ένα Κοινό Αγώνα για τον τόπο μας, τον Δήμο μας, το μέλλον των παιδιών μας. Σας θέλουμε όλους μαζί μας, να δώσουμε την δεύτερη μάχη, που θα καθορίσει όχι μόνο τον πόλεμο, αλλά την Πορεία του Δήμου μας».
Έπειτα από αυτή την εξέλιξη, ο κ. Μπαμπαλής παραχωρεί μια προσωπική του συνέντευξη στο κανάλι Star Κεντρικής Ελλάδας, όπου μιλά μεταξύ άλλων για συμφωνία της ντροπής και βάλλεται κατά των άλλων δύο συνυποψηφίων του. Η κα Σουλιώτη δεν αργεί να απαντήσει με μια επιστολή που δημοσιοποιεί στα μέσα και αφήνει μομφές για προσέγγισή της από τον κ. Μπαμπαλή για συνεργασία στο Β’ γύρο.