Ομαλά διεξήχθησαν οι εσωκομματικές τοπικές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας την Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2021. Σκοπός των εκλογών ήταν η ανάδειξη των νέων μελών και των προέδρων στη Διοικούσα Επιτροπή Εκλογικής Περιφέρειας (Δ.Ε.Ε..Π.) Ευρυτανίας, στη Δημοτική Τοπική Οργάνωση (ΔΗΜ.Τ.Ο) Καρπενησίου και Αγράφων και συνέδρων για το συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας.

Συνολικά29 άτομα έθεσαν υποψηφιότητα με τους περισσότερους από τους συμμετέχοντες να εκλέγονται σε σημαντικές θέσεις. Ως νέος πρόεδρος της Δ.Ε.Ε.Π. αναδείχτηκε ο μοναδικός υποψήφιος για τη θέση αυτή, ο εκπαιδευτικός Ιωάννης Οικονομίδης αντικαθιστώντας των επί σειρά ετών (8 χρόνια) πρώην πλέον πρόεδρο Κώστα Λαθύρη. Η διάρκεια της θητείας των νέων μελών ορίζεται στα δύο έτη. Το Συμβούλιο της ΔΕΕΠ αποτελείται από τους: Δήμητρα Ατέσση, Δημήτρη Κολλημένο, Κλεομένη Λάππα, Αθανάσιο Μπαλτά, Κωνσταντίνο Μαντζιούτα, Νικόλαο Σταυρόπουλο και Μαρία Φουρλιά.

Πρόεδρος στη ΔΗΜΤΟ Αγράφων εξελέγη ο Γεώργιος Παπαδήμος και στη ΔΗΜΤΟ Καρπενησίου ο Ελπιδοφόρος Φλωράκης.

Η δήλωση του Ιωάννη Οικονομίδη

«Ευχαριστώ από καρδιάς όλα τα μέλη της Νέας Δημοκρατίας, που συμμετείχαν αθρόα στην εκλογική διαδικασία για ανάδειξη προέδρων και μελών ΔΕΕΠ, ΔΗΜΤΟ Καρπενησίου, ΔΗΜΤΟ Αγράφων και Συνέδρων. Οι εκλογές αποτελούν γιορτή της δημοκρατίας και η Νέα δημοκρατία έχει αποδείξει επανειλημμένα ότι γνωρίζει να διεξάγει άριστες εσωκομματικές διαδικασίες. Για πρώτη φορά κόμμα δοκίμασε σε αυτές τις εκλογές την ηλεκτρονική ψηφοφορία. Η υποψηφιότητά μου υπήρξε αποτέλεσμα συναινετικού κλίματος και ελπίζω ότι αυτό το κλίμα συναίνεσης θα εξακολουθήσει να υπάρχει. Δεν θα αναλωθούμε να διεκπεραιώνουμε κομματικές υποθέσεις, αλλά επιδίωξή μας είναι να καταγράφουμε τα προβλήματα των πολιτών της Ευρυτανίας και να καταθέτουμε εποικοδομητικές προτάσεις –προς κάθε κατεύθυνση- για την επίλυσή τους. Διαβεβαιώνουμε ότι θα φανούμε αντάξιοι της τιμής που μας έγινε με την εκλογή μας. Συγχαίρω όλες τις εκλεγείσες και όλους τους εκλεγέντες στα όργανα του κόμματος και εύχομαι να πορευτούμε όλες και όλοι μαζί με ενότητα και αποτελεσματικότητα».