Την περασμένη Παρασκευή αργά το απόγευμα, ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο Υγείας οι νέοι Διοικητές και αναπληρωτές Διοικητές των νοσοκομείων του Ε.Σ.Υ.. Οι νέοι Διοικητές και αναπληρωτές τους, επελέγησαν με απόφαση του Υπουργού Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια, μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης των αιτήσεών τους, από την αρμόδια επιτροπή.

Με αρκετή καθυστέρηση και με πολλές αλλαγές της τελευταίας στιγμής, ανακοινώθηκαν τελικά οι Διοικητές Νοσοκομείων όλης της χώρας, και των 7 Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ). Η επιλογή των υποψηφίων Διοικητών και των αναπληρωτών τους, έγινε με κριτήριο την εμπειρία τους στη δημόσια διοίκηση, η αποφασιστικότητα τους να προωθήσουν αλλαγές, η εργατικότητα και οι γνώσεις τους στη διοίκηση και τα οικονομικά.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο Υπουργός Υγείας θα τους ζητήσει να βρίσκονται στην πρώτη θέση μάχης, δηλαδή στα επείγοντα κάθε εφημερίας μαζί με τους ασθενείς, ενώ θα αξιολογούνται κάθε τρεις μήνες και αν δεν πιάνουν τους στόχους τους θα απολύονται και θα αντικαθίστανται. 

Στο Νοσοκομείο Καρπενησίου τοποθετήθηκε ο κ. Δημήτρης Καρατσίκης, ο μέχρι πρότινος  Διευθυντής στην Ιατρική Υπηρεσία, το όνομα του οποίου ακουγόταν έντονα τον τελευταίο καιρό στους κύκλους του Καρπενησίου.

Αναλυτικά για την 5η ΥΠΕ, όπου ανήκει και η Ευρυτανία, ο άλλοτε υποδιοικητής της ΥΠΕ και πολιτευτής με τη Νέα Δημοκρατία Δημήτρης Κατσικονούρης, αναλαμβάνει Διοικητής στο ΠΓΝ Λάρισας και ο δικηγόρος Θάνος Τσαντήλας που αναλαμβάνει τα Νοσοκομεία της Βοιωτίας, ενώ στο Γενικό Νοσοκομείο Καρπενησίου, Διοικητής αναλαμβάνει ο Ιατρός, Δημήτρης Καρατσίκης.

Ο κ. Καρατσίκης δήλωσε στον Ευρυτανικό Παλμό για την επιλογή του στη θέση του Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Καρπενησίου:

«Ευχαριστώ την πολιτεία για την εμπιστοσύνη που έδειξε να με επιλέξει για τη θέση του Διοικητή του Νοσοκομείου Καρπενησίου. Ένα Νοσοκομείο στο οποίο υπηρέτησα σχεδόν για 37 χρόνια εκ των οποίων τα 15 τελευταία από θέσεις ευθύνης, όπως αυτή του Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας και αναπληρωτή Διοικητή, με αποτέλεσμα να έχω άμεση γνώση των προβλημάτων του Νοσοκομείου αλλά και των διοικητικών θεμάτων που αφορούν αυτό. Πιστεύω αυτή η εμπειρία με τη βοήθεια και τη συνεργασία όλου του προσωπικού θα έχει καλά αποτελέσματα και θα ανεβάσει ακόμη περισσότερο την ποιότητα παροχής υπηρεσιών υγείας στους πολίτες».

5η ΥΠΕ

Νοσοκομείο Προκηρυχθεiσα θέση Ονοματεπώνυμο επιλεγέντος/ είσας
ΠΓΝ Λάρισας Διοικητής ΚΑΤΣΙΚΟΝΟΥΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ  
ΠΓΝ Λάρισας Αναπλ. Διοικητής   ΑΠΟΣΤΟΛΙΝΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΓΝ Λάρισας «Κουτλιμπανειο & Τριανταφυλλειο» Διοικητής ΜΠΑΛΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
ΓΝ Βόλου «Αχιλλοπουλειο» Διοικητής   ΝΤΟΚΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΓΝ Τρικαλων Διοικητής   ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΓΝ Καρδιτσας Διοικητής   ΠΑΤΕΡΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΓΝ Καρπενησιου Διοικητής   ΚΑΡΑΤΣΙΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΓΝ Άμφισσας Διοικητής   ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΧΑΡΙΛΑΟΣ
ΓΝ Λιβαδειάς- ΓΝ Θηβών Διοικητής   ΤΣΑΝΤΗΛΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
ΓΝ Λιβαδειάς- ΓΝ Θηβών (Αποκεντρωμένη ο.μ. «Θήβα») Αναπλ. Διοικητής ΤΥΡΗΝΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΓΝ Χαλκίδας & ΓΝ-ΚΥ Καρύστου & ΓΝ-ΚΥ Κύμης Διοικητής ΧΑΤΖΗΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ