Το γύρο του διαδικτύου κάνει τις τελευταίες ημέρες η είδηση ότι ο Μεγαλοχωρίτης πρώην υπουργός Μιχάλης Λιάπης που εδώ και χρόνια απέχει από τη δημόσια σφαίρα, διατηρεί με τη Ρουμάνα σύντροφό του κατάστημα με γλυκά του κουταλιού στο Καρπενήσι.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας Espresso, πρόκειται για ένα μαγαζί που φτιάχνει και πουλάει γλυκά του κουταλιού, κυρίως, με φρούτα και καλούδια που βγάζει το βουνό. Το μαγαζί το διατηρεί με τη σύντροφό του, η οποία κατάγεται από τη Ρουμανία.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, στο Καρπενήσι και στο Μεγάλο Χωριό δεν υπάρχει κανένα τέτοιο μαγαζί κι επίσης η σημερινή σύντροφος του κ. Λιάπη δεν κατάγεται από τη Ρουμανία.

Εντύπωση προκαλεί ότι στα δημοσιεύματα αναφέρεται η είδηση συνοδευόμενη με την υπενθύμιση ποια ήταν η τελευταία φορά που είδαμε τον πρ. υπουργό. Χαρακτηριστικά το protothema.gr αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Ο 71χρονος γιος τους Κωνσταντίνου Λιάπη και της Αντιγόνης Καραμανλή, αδελφής του Κωνσταντίνου Καραμανλή, κατάγεται από το Μεγάλο Χωριό Ευρυτανίας. Η τελευταία φορά που ο Μιχάλης Λιάπης απασχόλησε την επικαιρότητα ήταν το 2013, όταν συνελήφθη ενώ οδηγούσε το αυτοκίνητό του και παραβίασε πινακίδα STOP. Οι Αρχές διαπίστωσαν ότι το όχημα ήταν ανασφάλιστο και οι πινακίδες πλαστές, ενώ ο πρώην υπουργός δεν είχε στην κατοχή του δίπλωμα οδήγησης. Δικάστηκε και καταδικάστηκε και ύστερα εξαφανίστηκε από όλους και από όλα».

Να θυμίσουμε ότι ο πρώην Υπουργός, είχε έρθει ξανά τέτοια εποχή πριν από 9 χρόνια για την υπόθεση της επιδότησης της θείας του, Βασιλικής Λιάπη, για τη λειτουργία ξενώνα στο Μεγάλο Χωριό Ευρυτανίας. Ας δούμε τι έγραφαν οι εφημερίδες τον Ιανουάριο του 2014 για το θέμα:

Ενημερωτικό site TheToc.gr, αναφέρει μεταξύ άλλων: «Πολιτική θύελλα έχει πυροδοτήσει η αποκάλυψη ότι ο Μιχάλης Λιάπης ανακαίνισε την πολυτελή βίλα του στην Ευρυτανία παίρνοντας κοινοτική επιδότηση για …αγροτοτουρισμό – μια επιδότηση την οποία, μάλιστα, φέρεται να ενέκρινε η εταιρία που διηύθυνε ο νυν υπόδικος βουλευτής της ΝΔ Κώστας Κοντογεώργος (*).Remaining Time-0:00Fullscreen

Mute

Η υπόθεση αφήνει βαριά εκτεθειμένο τον πρώην υπουργό, καθώς έρχεται λίγο διάστημα μετά την σύλληψή του για τις πλαστές πινακίδες στο αυτοκίνητό του.

Σύμφωνα με καταγγελίες αυτοδιοικητικών και τοπικών παραγόντων της Ευρυτανίας ο πρώην υπουργός την περίοδο 1992-93 που κατείχε την θέση του υφυπουργού Εμπορίου στην κυβέρνηση Κ. Μητσοτάκη ενέταξε την οικία της θείας του Βασιλικής Λιάπη στο Μεγάλο Χωριό Ευρυτανίας σε κοινοτικό πρόγραμμα χρηματοδότησης τουριστικών καταλυμάτων για αγροτουρισμό. Το ύψος της επιχορήγησης ήταν 10 εκ δραχμές που αντιστοιχούσαν σε 2 εκ. δραχμές για κάθε ένα από τα πέντε δωμάτια που έπρεπε να κατασκευαστούν. Οι εργασίες πραγματοποιήθηκαν αλλά όπως αναφέρουν τοπικοί παράγοντες ουδέποτε χρησιμοποιήθηκε η οικία Λιάπη για τουριστικό κατάλυμα αφού ουσιαστικά χρηματοδοτήθηκε από το πρόγραμμα η ανακαίνιση της πολυτελούς βίλας.

Στις καταγγελίες απάντησε ο δικηγόρος της θείας του Μιχάλη Λιάπη, Βασιλικής Λιάπη. Ο δικηγόρος, Παναγιώτης Σπυρόπουλος, υποστηρίζει ότι η κυρία Λιάπη ήταν η μοναδική δικαιούχος της επίμαχης επιδότησης και ουδεμία εμπλοκή έχει οποιοδήποτε άλλο μέλος της οικογένειας[…]

Σημειώνεται πάντως ότι την χρηματοδότηση ενέκρινε η εταιρεία «Ευρυτανία Α.Ε.» που λειτουργούσε ως ενδιάμεσος φορέας συντονισμού κοινοτικών προγραμμάτων στην οποία ήταν διευθύνων σύμβουλος ο νυν βουλευτής της ΝΔ Κώστας Κοντογεώργος (*), ο οποίος διώκεται για απιστία κατά του δημοσίου αφού ως νομάρχης Ευρυτανίας σχεδόν 20 χρόνια αργότερα, έθεσε με απόφαση του νομαρχιακού συμβουλίου την νομαρχία ως εγγυητή για την σύναψη δανείου προς την ‘Ευρυτανία Α.Ε.» ύψους 4,7 εκ. ευρώ το οποίο δεν αποπληρώθηκε ποτέ, επιβαρύνοντας την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος…». (Πηγή: thetoc.gr/ 4.1.2014)

(*) Ο κ. Κοντογεώργος αθωώθηκε στη συνέχεια για την υπόθεση.