ΣΥΡΙΖΑ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ: «Η επίσκεψη του πρ. Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων στο Νομό μας, ήταν μια τοπική δημοσκόπηση…»

Ο πρ. Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρος Αραχωβίτης, βρέθηκε στην Ευρυτανία την περασμένη Παρασκευή 17 και το Σάββατο 18 Ιουνίου 2022.

Η επίσκεψη στο νομό Ευρυτανίας ξεκίνησε με την εκδήλωση υποδοχής των νέων μελών του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Ευρυτανίας ‘ΜΑΖΙ ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΑΥΡΙΟ’ στο Πάρκο Κεφαλόβρυσο στο Καρπενήσι.

Στη συνέχεια, το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Ευρυτανίας με τον κ. Αραχωβίτη, συναντήθηκαν και συζήτησαν με εκπροσώπους, εργαζόμενους και επαγγελματίες του πρωτογενή τομέα σε Καρπενήσι, Μεγάλο Χωριό, Γαύρο, Άγιο Νικόλαο, Μυρίκη, Κερασοχώρι, Παλαιοκατούνα, Βαλαώρα και επισκέφτηκαν κτηνοτροφικές, μελισσοκομικές, ιχθυοτροφικές μονάδες και συνεργατικά σχήματα της περιοχής.

Συζήτησαν τα προβλήματα του Αγροτικού Κόσμου της Ευρυτανίας και τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τον πρωτογενή τομέα της οικονομίας και τις παρεμβάσεις που είναι αναγκαίες για να αντιμετωπιστούν άμεσα οι συνέπειες από την ακρίβεια και την ενεργειακή κρίση, όπως και την πολιτική που θα εφαρμόσει ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση καθώς τίθεται θέμα επιβίωσης.

Επίσης, ο κ. Αραχωβίτης παραβρέθηκε και στην Ορκωμοσία του τμήματος Δασολογίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος και ανέφερε ότι το 2019, κατά την περίοδο κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, το τμήμα αναβαθμίστηκε σε ΑΕΙ και εντάχθηκε στη Σχολή Επιστημών των Φυτών του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Ευρυτανίας αναφέρει για την επίσκεψη:

«Η επίσκεψη του πρώην Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων, μέλους της Κ.Ε. και τομεάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων του Συριζα Π.Σ. στο Νομό μας, ήταν μια τοπική δημοσκόπηση.

Καλωσορίσαμε τα 143 νέα μέλη μας, συνομιλήσαμε με επαγγελματίες και εργαζομένους του πρωτογενή τομέα (αγρότες, κτηνοτρόφους, δασεργάτες, μελισσοκόμους). Επισκεφθήκαμε  κτηνοτροφικές μονάδες, μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις και συνεταιρισμούς. Περάσαμε από καφενεία χωριών στο δρόμο προς τη Βαλαώρα, όπου και συναντηθήκαμε με κτηνοτρόφους της περιοχής.

Αυτή η διήμερη περιοδεία έφερε στην επιφάνεια τα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κόσμος του πρωτογενή τομέα , των μικρομεσαίων επιχειρήσεων αλλά και ο απλός πολίτης .

Η αγωνία και η ανασφάλεια είναι τα βασικά συναισθήματα που κυριαρχούν στην Ευρυτανία. Ο πληθυσμός του Νομού συρρικνώνεται και γηράσκει. Τα καταστήματα κλείνουν το ένα μετά άλλο φέρνοντας ανεργία ακόμη και σε ολόκληρες οικογένειες.

Η πολυμέτωπη ακρίβεια στην ενέργεια, στις τιμές τροφίμων και στα καύσιμα οδηγούν τους  Ευρυτάνες σε αδιέξοδο.

Η αγάπη για τον τόπο δεν είναι αρκετή για να εξακολουθούν να δραστηριοποιούνται στον τόπο μας με εννέα μήνες χειμώνα σε τομείς δύσκολους όπως η κτηνοτροφία και η μελισσοκομία.

Δεν ζητούν θαύματα, αλλά εκείνα τα εργαλεία που θα τους επιτρέψουν να επιβιώσουν και να εξακολουθούν να παράγουν τα υψηλής ποιότητας προϊόντα τους.

Η σημερινή κυβέρνηση αποδείχτηκε ανίκανη να δώσει λύσεις. Μόνο λουκέτα έφερε στο Νομό μας. Οι ελπίδες όλων στραμμένες στις εκλογές, που θέλουμε να γίνουν το συντομότερο».