Τι χρειάζεται για να γίνει κάποιος σταρ των social media στις μέρες μας; Ποια είναι η συνταγή για να ξεχωρίσει στον κόσμο του TikTok, της εφαρμογής που τον τελευταίο χρόνο έχει μονοπωλήσει το ενδιαφέρον με την απίστευτη δυναμική της στην εποχή της καραντίνας; Δυνατές μιμητικές ικανότητες; Ελκυστική εμφάνιση, flex ή ταλέντο στο να αναδεικνύει αυτό που κάνει με τον καλύτερο τρόπο;

Ο Χάρης Σταμάτης, στα 27 του, είναι παντού αναγνωρίσιμος. Οι 210.000 followers του στο TikTok και οι 145.000 subscribers στο YouTube τον ακολουθούν πιστά, βλέποντάς τον να κάνει αυτό που αγαπάει από παιδί, να φροντίζει τα μελίσσια του. 

 Με το όνομα «Ορεινή Μέλισσα» και έδρα το Αγρίνιο μοιράζει σε πολλές περιπτώσεις εκπαιδευτικό περιεχόμενο σε όλες τις πλατφόρμες, αφηγείται με πάθος και οικειότητα καταστάσεις που βιώνει στη φύση, μιλάει για τα μυστικά της κοινότητας των μελισσών και δημιουργεί φανατικό κοινό σε όλη την Ελλάδα, χωρίς να παριστάνει ότι είναι κάποιος, αντίθετα, δείχνοντας την απλότητα που τον χαρακτηρίζει σε κάθε του ανάρτηση. 

«Από μικρός λάτρευα τα ζώα. Νομίζω πως αυτό με οδήγησε εδώ που είμαι σήμερα. Πολλές φορές η αγάπη μου γι’ αυτά ήταν περισσότερη και από αυτή που είχα για τους ανθρώπους» λέει. Ο ίδιος μόλις έχει βγει από το στρατόπεδο, στο οποίο κάνει τη θητεία του, και βρίσκεται στον χώρο όπου ανυπομονούσε να επιστρέψει εδώ και μέρες. 

Ο κόσμος μού λέει ότι του δημιουργώ ένα πολύ ωραίο συναίσθημα, ότι με βλέπει και χαίρεται. Τους λέω πράγματα που δεν γνωρίζουν για τις μέλισσες και είναι πολύ σπάνιο να ακούσει κάποιος κάπου, εμπειρικές πληροφορίες που έχω συγκεντρώσει παρακολουθώντας με τις ώρες τις μέλισσες, όχι μόνο όσα έχω διαβάσει. 

«Όταν ήμουν μικρός είχα κότες, καναρίνια, γάτες, απ’ όλα τα ζώα. Πριν από δέκα χρόνια ασχολήθηκα και με τη μελισσοκομία και εκεί ήταν που άρχισα να γράφω στο ίντερνετ, προσπαθώντας να μάθω στον κόσμο ό,τι μάθαινα κι εγώ.  

Δεν με ένοιαζε πόσος κόσμος με έβλεπε, γιατί αυτό που έκανα έβγαινε από μέσα μου. Μου άρεσε πολύ που βοηθούσα, δίνοντας πληροφορίες γι’ αυτά τα πράγματα. Από μικρό με θυμάμαι να εξηγώ πράγματα για τα ζώα που έβλεπα στα ντοκιμαντέρ». 

Star του TikTok σε μια μέρα

Άρχισα να ανεβάζω από την πρώτη μέρα πράγματα που είχαν σχέση με τη μελισσοκομία. Ένα από τα πρώτα βίντεο ήταν μια μελισσούλα που είχε μαζέψει γύρη και την έφερνε γύρω στην κερήθρα. Ήταν κάτι που σ’ εμένα φαινόταν πολύ δεδομένο, όχι πολύ εντυπωσιακό. Φαντάζομαι ότι ο αλγόριθμος του TikTok είχε τρομερή έλλειψη σε περιεχόμενο αναφορικά με τα ζώα και τη φύση ή ίσως άρεσε κάτι στον κόσμο πάρα πολύ, πράγμα που εγώ δεν μπορούσα να εξηγήσω. Όλα τα βίντεο άρχισαν να γίνονται viral από την πρώτη στιγμή. Έβγαινα στον δρόμο και με ρωτούσαν «εσύ είσαι αυτός που κάνει βιντεάκια για τις μέλισσες;».  

Πάντα ακολουθούσα έναν δρόμο που δεν θα ταλαιπωρούσε τις μέλισσες. Θέλω να βγαίνουν χρήματα, αλλά χωρίς να ζορίζω τα ζώα για να έχω μεγάλη παραγωγή. Αυτή είναι η βασική μου αρχή. (πηγή: lifo.gr)